torstai 10. tammikuuta 2008

Writer's block

Nonni, justiinsa kun urheasti nousin pikkupiiribloggaajasta suuremman katraan tietoisuuteen, iski hirveä writer's block! En keksi sitten mitään älykästä sanottavaa (olettaen että tähän mennessä olen vain suoltanut kaikkea älykästä tänne...). Tämä johtunee tosin yksinomaan siitä, etten ole tällä viikolla tehnyt mitään älykästä, olen vaan viettänyt 101 %:sesti kotirouvaviikkoa (ja nyt sit kuohahti kaikkien älykästä tekevien kotirouvien veri). Ei mitään menoja ja varattua ohjelmaa, kunhan olen kotona keikkunut (ja yllättäen tallilla kanssa). Tästä on ollut suunnaton etu yhteydenpitorintamalla: meiliboksin kahdeksalle sivulle levittäytynyt sisältö on kutistunut jo neljään sivuun, kun olen aktiivisesti paiskonut postia eetteriin joka toiselle kirjoittajalle. Hyvä minä! Tätä vauhtia alan kohta vastailla World Marketin ja Crate&Barrelin mainosmeileihinkin...

Oikeasti tällä viikolla ei ole tapahtunut sitten mitään tähdellistä. Viikon kohokohta tähän mennessä on ollut se, että haettiin uusi perheenjäsen (Volvo) talouteen ja alhaikko se, että mies lähti tänään vaihteeksi reilun viikon duunireissuun Finlandiaan. Jotain iloa kyllä siitäkin keikasta: matkaan lähti melkoinen "tuo Suomesta" -lista, jossa on tavaraa hevosen suitsista lähtien...

Mä en ole käynyt tällä viikolla missään paitsi kuin tallilla ja ruokakaupassa ja sit vähän alennusmyynnissä. Tuo alennusmyyntihän on jo ihan paikallinen vitsi, sillä olemme jossain vaiheessa oivaltaneet että täällä on aina alennusmyynti. Kesällä kun tänne tulimme, olimme ihan soikeina onnesta kun joka toisen liikkeen ikkunassa luki joku Sale. Nyt olemme jo ymmärtäneet, että oikeasti ihan joka putiikissa on joku pirun sale viikottain, vähintään parina päivänä viikossa. Mua alkaa jo säälittää Kohl'sin (sellainen vaate- ja kodinsisustustavaratalo) markkinointivastaava, jonka tarvii joka viikko keksiä joku uusi naseva nimi kyseisen viikon pe-la-alennusmyynnille. Tällä viikolla on näemmä two day savings blitz.

Kyseisestä Kohl'sista tarttui alerekeistä
mukaan pari paitaa, mutta muun ostoslistan sisällöstä tarvii taas todeta että mä se sitten onnistun tarvitsemaan juuri kaikkea sellaista mitä ei vahingossakaan ole tarjolla. Esimerkiksi tällä hetkellä olen vakavasti vailla sekä mustaa että puhtaan valkoista vilttiä, throwta. Siis sellaista koristevilttiä (esim. chenilleä, boucleeneulosta tms. nättiä, ei mitään tavan fleecevilttiä), joka huolettomasti (mutta todellisuudessa tosi tarkasti asetellen, you know naiset) riippuu jossain sohvan reunalla ja johon on ihana kääriytyä kevätkääryleeksi kun on vähän kolea sää ja töllöstä tulee just joku ihana leffa. No siis big mistake! Vilttejä on tää osavaltio pullollaan, mutta ei tahallaankaan noissa väreissä. Mustaa et saa revittyä esiin sitten kiven altakaan ja valkoisetkin ovat kaikki jotain luonnonvalkoisia, luunvalkoisia, antiikinvalkoisia, kermanvalkoisia ja sellaisiakin ihmeenvalkoisia joiden nimiä en edes muista. Mutta ei vahingossakaan puhtaan, "kovan" valkoista. Kymmeniä muita värejä löytyy kyllä (paitsi että valkoinen ei ole väri sano kuviksen ope ennenmuinoin).

Toinen asia mitä yritin varmaan useamman päivän ajan metsästää kaikista tämän mantereen miljoonista hevostarvikenettikaupoista on mustat suitset, joissa on ns. meksikolainen turpahihna, sellainen X:n mallisesti menevä nahkaremmiosa. No kun ei ole niin ei ole! Siis sellaisia suitsia kyllä löytyy, mutta ei vahingossakaan mustana vaan niin miljoonassa eri ruskean sävyssä, että olen jo ihan pyörällä kun on mm. oakbark, autumn, havana, chocolate, sherry, tan, london, walnut, chesnut, newmarket jne. Mitä ihmettä tapahtui ruskealle, tummanruskealle ja vaaleanruskealle?! Tilasin sitten haluamani Suomesta ja mietin jo pienessä mielessäni että pitääköhän nää paikalliset mua ihan outona kun mulla on sitten mustat kamat. Onkohan ne täällä jotenkin SO out of style.

Jos ei kuulu meille ihmeitä niin ei kuulu Texasiinkaan. Tai jos kuuluu niin me ei kyllä tiedetä siitä mitään. Päivän hesarin (lausutaan The Dallas Morning News) mukaan kansakuntaa kuohuttaa tällä hetkellä:
* Irvingissä tapahtunut kaksoismurha: egyptiläissyntyistä isää etsitään kahden teini-ikäisen tyttärensä surmasta.
* Tulevat presidentinvaalit: Barack Obama, Hillary Clinton, John McCain, Mitt Romney ja kumppanit kalisuttelevat jo sapeleitaan ja sanansäilää eritoten kiertäessään maata ristiin rastiin äänenkalastuskierroksella.
* Veroilmoituskausi: nyt eletään tätä lystiä aikaa parhaimmillaan. Tv rallattaa kaikenmaailman TurboTaxien sun muiden apuvälineiden ja palveluiden kirjoa kärsiville kansalaisille ja onpa lehdessäkin riittävästi ilmoituksia niiden suomasta totaalihelpotuksesta. Täällä verotukseen tulee laittaa mitä ihmeellisempiä vähennyksiä, joten hommassa saa olla tarkkana tai maksaa tuhottomasti ylimääräistä. Me missaamme (pheeeew!) tämän riemun tänä vuonna, sillä näin ekakertalaisina meidän paprut laatii PwC.
* Tony Romo: kyseinen herrahan on siis kansallisikoniksi ja puolijumalaksi noussut Dallas Cowboys-joukkueen (= amerikkalaista jalkapalloa) tähtipelaaja. Mokoma kun on alkanut styylaamaan Jessica Simpsonin kanssa ja liekö siten keskittyminen herpaantunut ettei ihan ole joka pelissä pystynyt tähtipisteilemään. Aiai! Ja menee vielä lomallekin johonki pirun Meksikoon Jessicansa kanssa ihan faneilta lupaa kysymättä! Jumaleissön! Nyt ihan hesarin pakinoitsijankin oli pakko tiedottaa, että arvon Cowboys-fanit, Romo ei kuulu teille: kyseessä on hänen elämänsä, ei teidän. Samaisessa lehden osiossa käydään myös seikkaperäisesti läpi Romon locker (varustekaappi?), koska kaikkiahan varmasti kiinnostaa, että mitä vasemmassa lokerossa pidetään ja miksi, mitä puolestaan oikeassa ja mitä riippuukaan henkarissa vasten mitäkin seinää.
* Fort Worthin hevos- ja karjanäyttely & rodeo: oho, löytypä muakin kiinnostava uutinen. Kolmen viikon ajan vilisee Fort Worthissa jos jonkinlaista kavio- ja sorkkasankaria. Joudunpa ehkä lassoamaan jonkun kaverin messiin ja ajella katsomaan...

Että tällaista tähän maan kolkkaan. Mitä mihinkään muualle kuuluu jää aika hämärän peittoon. Jos uutisia tarkemmin tuijottaa tai hesarista lukee pienetkin präntit, voi havaita jotain uutisia muualtakin päin Pohjois-Amerikkaa. Euroopasta ja muualta on turha odottaakaan kuulevansa uutisia, mitä nyt Nürnbergin eläintarhassa syntyneen jääkarhunpoikasen sukupuolta arvuuteltiin. Se se varmaan on päivän polttavin uutinen Euroopassa tällä hetkellä.


Ei kommentteja: