tiistai 29. tammikuuta 2008

Kaikenlaisia tauteja

Halavattulainen kun meinaavat työt ja kaikenlaiset muut menot haitata bloggausta! Viime viikolla suhasinkin taas molempien autojen bensatankit tyhjiksi kun kalenterissa oli jos jonkinlaista ohjelmaa uusiin töihin tutustumisesta alkaen.

Sen muuten huomasin, että nyt on vissiin sitten tää tänne asettautuminen aika hyvässä jamassa kun sain jo kutsun Sisustus-Tuupovaara-kutsuille (jos et tunne slangia niin Tuupovaara = Tupperware, ne sellaset muoviset kipposet ja kupposet). Kyseessä oli siis Southern Living -kutsut, joihin oli kokoontunut melkoinen otos DFW-seudun suominaiskatraasta, mitä nyt muutama natiivikin oli eksynyt joukkoon. Southern Living -kutsut toimivat pitkälti samalla periaatteella kuin esim. Tuupovaara-kutsut tai Party Lite -kynttiläkutsut: konsultti esittelee tuotteita, katalogeja on selattavana ja joistakin tuotteista on mallikappaleetkin hypisteltävänä. Kutsujen emäntä on laittanut vähän pötyä pöytään ja seurusteluakin tietysti harrastetaan sen minkä keretään. Tilaus tehdään ja maksetaan paikan päällä ja kamat saapuvat viikon-parin päästä perässä. Southern Living -tuotteet ovat laadukkaan oloisia astioita ja sisustustavaroita niin kotiin kun puutarhaan. Mä bongasin kuvastosta vaikka mitä kivaa, mutta aloitin nyt kohtuullisella tilauksella ettei miehen shekkitili nyt kertalaakista tyhjene... Toisaalta tällaisessa pienessä asunnossa ei myöskään ole ylen määrin tilaa jemmailla kaikkia kivoja jutskia mitä sisustusvimmaisen mieli halajaisi...

Toinenkin kiva kokoontumisajo osui viime viikolle: kävimme lauantaina porukalla (8 hengen koemaistajakopla) testaamassa Hard Eight BBQ -ravintolan tässä Coppellissa. Kyseistä mestaa oli meistä kaikki vuorollaan ohi kulkiessaan ihmetellyt; siellä kun savu pöhisee piipusta sakeina pilvinä ja piha on monestikin autoja täynnä, joten jokin suosittu dineri sen täytyi olla. Texas-style barbequeta sitä sitten olikin tarjolla: tiski pullisteli grillattuja lihoja ja makkaroita jos jonkinlaisessa muodossa ja jotain perinteisiä lisukkeitakin (mm. uunipottuja, paahdettua maissia, coleslaw'ta) oli tarjolla. Siitä vaan sitten osoittelit mitä halusit ja minkä verran, jolloin tavarat mätkittiin suoraan voipaperilla vuoratulle tarjottimelle ja punnittiin. Liha oli maukasta, samoin kuin talon oma bbq-kastike ja sisustuskin oli kivan erähenkinen. Väistämättä kyllä tuli vähän sellainen työmaaruokala silti mieleen kun istuttiin pitkässä pöydässä ja vedeltiin mättöä suoraan tarjottimelta... Hyvin me silti viihdyttiin sulkemisaikaan saakka :D.

Me päädyttiin vielä "olusille" tuttavapariskunnan luokse Flower Moundiin. Se reissu taisikin käydä kalliiksi, sillä nyt mulla on ihan hermeettinen matkakuume! Katsoimme nimittäin illan aikana kuvia mm. heidän Big Bendin ja Grand Canyonin reissuilta ja oli kyllä niin vaikuttavaa satoa, että pakkohan nuo on nähdä. Tahtoo heti nyt paikalla! Mun listassa on kyllä toistakymmentä muutakin paikkaa tältä mantereelta, jotka haluaisin nähdä, saisi vaan tuo mies enemmän lomaa niin olisi sitä matkaseuraakin... Se mokoma kun reissailee ihan itsekseen (tai ei ainakaan mun kanssa...), on nytkin vaihteeksi duunikeikalla Meksikossa.

Ja kun nyt tautien pariin päästiin niin jos on sisutusvimmaa ja matkakuumetta havaittavissa, niin hienoisesti alkaa asunnonvaihtovillityskin orastaa. Parikin tuttavapariskuntaa on ihan lähiaikoina hommannut oman kämpän ja sitä sivusta seuranneena on itseäkin alkanut himottaa joku kiva ja isompi kämppä, oma koti. Toisaalta tämä apartment-asumisen helppous miellyttää, mutta varsinkin jos täällä useampi vuosi vierähtää niin onhan omassa talossa asuminen kaikin puolin järkevämpää - nythän kuukausittainen vuokrashekki menee "harakoille" kun samaan aikaan voisi lyhentää lainaa ja maksaa asuntoa itselleen... Mutta saapi nähdä milloin (jos yleensäkään koskaan...) edistystä sillä saralla tapahtuu, tuon hämäläisen puolison kanssa kun ei kovin äkkiarvaamattomista liikkeistä ole pelkoa...

No, helpotusta kaikenlaisiin kuumeisiin sun muihin tauteihin tuovat työt. Kävin viime viikolla jo vähän kurkkaamassa että mistä oikein on kyse ja tänään olin sitten jo oppilaana uusissa hommeleissa. Ihan kivaa olikin, mikä on ehkä aika yllättävä sanavalinta kun on mm. kirjanpitoon liittyvistä duuneista kyse! Mä olin duunipäivän jälkeen ihmeellisen hyvällä tuulella, tuntui että pitkästä aikaa sai käyttää pääkoppaansa taas johonkin aivotoimintaa vaativaan - ja jösses että se teki kutaa! Nyt alkuun hommia on n. päivä viikossa, mutta keväämmällä työmäärä luultavasti kasvaa, mikä kyllä passaa mulle :). Ihan täyspäiväiseksi konttorirotaksi en kyllä aikonut, mutta kolmisenkin päivää viikossa voisin hyvin tehdä plus perjantaiaamujen kirjastotäteilyt kaupan päälle. Tästä tää taas lähtee :D !


Ei kommentteja: