torstai 1. marraskuuta 2007

Dallasia ristiin rastiin

Viime viikolla kamerani otti taas happea sen verran, että jaksoi sopivasti pitää kennonsa kasassa olennaisimpien turistikohteiden kiertueemme ajan. Tässä siis hieman kuvasatoa!










Kapusimme Dallasin ydinkeskustassa sijaitsevaan Reunion Toweriin, josta on hyvät näkymät ympäri Dallasia. Näkyi mm. tiehässäköitä ja tasaista pannukakkua, jota Dallasin alue pitkälti on (vas.) sekä rypäs ydinkeskustan pilvenpiirtäjiä (oik.).















Tornista näkyi hyvin myös John F. Kennedyn murhapaikalle (vas.). JFK ammuttiin vuonna 1963 kuvan punaisen rakennuksen (silloin koulukirjavarasto) kuudennen kerroksen kulmaikkunasta kun JFK:n saattue kulki talon editse kulkevaa kolmikaistaista tietä kohti alamäkeä. Nykyisin rakennuksen kuudennessa kerroksessa on JFK:n presidenttiydestä ja murhasta kertova Sixth Floor Museum, jossa myös kävimme. Dealey Plaza (oik.) on Dallasin kaupungin syntysija. Monumentti markkeeraa paikkaa, jossa sijaitsi alueelle rakennettu ensimmäinen puinen pirtti.















Dallasin pilvenpiirtäjien lomassa sijaitsee West End, vanhan Dallasin alue, jossa on vielä vanhoja punatiilisiä rakennuksia jäljellä.



















Tii-di-dii-di-dii-didi-dii-di... Tv-sarja Dallasin ulkokuvaukset on tehty Southfork Ranchilla, joka sijaitsee Parkerissa, Dallasista pohjoiseen.


















Tallimatkani varrella on pieni vanha puukirkko Chinn's Chapel. Jotenkin kansallisromanttinen näky!



















Medieval Timesin "keskiaikaisessa" linnassa pidetään turnajaisia. Showssa nähdään mm. miekkatappeluita ja peitsikisoja, joissa täyttä laukkaa vastakkain ratsastavat ritarit yrittävät peitsellään syöstä vastapelurin alas hevosensa selästä. Tässä kuningas saattueensa kera.

Kuvat (c) SP. Lisää kuvia Dallasia ristiin rastiin -kuvakansiossa.


Ei kommentteja: