sunnuntai 17. elokuuta 2008

Aikainen lintu madon nappaa

Käsittämätöntä miten paljon voikaan saada aikaiseksi kun kerrankin käyttää lauantaipäivän lötjöilyn sijaan aktiiviseen puuhailuun! Mä nousin kerrankin ajoissa, pissatin koiruuden ja suhasin tallille jo ysin jälkeen, koska puoli kympiltä oli tiedossa taas ridanatsin höykytystä. Tunti menikin taas ihan loistavasti, joten hyvillä mielin hoitelin heppasen, annoin sen mennä laiduntelemaan ja laittelin rauhakseltaan kamat kasaan.

Yleensä tuollaisen aamustartin jälkeen kaadun kotiin, lillun iltapäivän uima-altaalla ja ehkä jossain vaiheessa kokkaan jotain päivälliseksi kelpaavaa. Ja päivä on paketissa ehkä jollain leffalla höystettynä.

Mutta mitä teinkään tällä kertaa? Höpisin melkein tunnin kaverin kanssa puhelimessa, kävin uimassa, laittauduin kuntoon, kävin rautakaupassa, elektroniikkaliikkeessä, lemmikkieläintarvikeliikkeessä ja samassa osoitteessa sijaitsevassa Banfieldissä (eläinlääkäri) varaamassa Ronille rokotusajan, kävin kahdessa ruokakaupassa, hain kerrankin McDonald'silta lounaan, heitin tähän mennessä kerrytetyt ostokset himaan, pissatin koiran ja mussutin lounaan, loikkasin taas autoon ja kävin vaeltelemassa sisustuskaupassa.

Illalla porailin ja ruuvailin suorastaan maanisesti ja lopulta ihailin kaikkia 34:ää keittiöovenkahvaa hienosti paikallaan. Kävin koirulin kanssa pitkällä lenkillä ja ulkoilutin kissaakin pihapiirissä. Ruuvasin uudet kynttilälyhdyt seinälle, tein uuden kynttiläasetelman ruokahuoneen pöydälle (I know, mä olen kynttilänarkkis, mulla on kynttilöitä joka ikisessä huoneessa - no okei, vessaa, kodinhoitohuonetta ja vaatekomeroa lukuunottamatta...) ja kaiken kukkuraksi tein alakerrassa suursiivouksen.

WOW! Mitä ikinä se olikaan mitä mä aamulla söin, niin sitä pitää saada lisää jos se aiheuttaa tuollaisen aktivismipuuskan! Tänään otin sitten vahingon takaisin olemalla ihan kaikkea muuta kuin aktiivinen. Olin yöpuvussa vielä reippaasti iltapäivän puolella, katsoin romppahömppäleffan (Definitely, Maybe - oli ihan herttainen filkka) ja surffailin netissä... Balanssi se on pidettävä ettei nyt ihan hulluksi riehumiseksi riistäydy tämä homma!

Tosta sisustuskaupasta muuten vielä; olin alunperin menossa hakemaan sieltä sellaisia puutarhapäivänvarjoon kiinnitettäviä valoja, niin eihän sieltä mitään sellaisia enää tähän aikaan vuodesta saa! Puutarhakamat on näemmä ostettava viimeistään helmi-maaliskuussa, sillä nythän liikkeen kymmenet hyllyvälit kansoittaa jo joulu. NII-IN! Puhalletut joulupukit huojuvat ilmastoinnin vireessä, porokaruselli pyörii, valkoista feikkilunta satelee, joku masiina lallattaa jinglebellsejä ja hyllyt notkuvat mitä mielikuvituksellisinta joulukuusen täytettä. Ja siihen halliin, mitä aiemmin kansoittivat erilaiset puutarhakalusteryhmät, oli kasvanut sankka joulukuusiviidakko. Antakee armoo! Pari hyllyväliä oli sentään luovutettu syksyaiheiselle roippeelle ja pari puolestaan Halloweenille (mikä sekin on vasta lokakuun lopussa...).

Että ei kai tässä muuta kuin joulua valmistelemaan, puutarhavempeleitä osteskellaan sitten taas varmaan siinä joulun nurkilla...


Ei kommentteja: