lauantai 10. toukokuuta 2008

Ny se sit alko

Teksasin kesä nimittäin. Lämpöä on reiskat 36 astetta, että ihan silleen tarkenee. Nesteitä pitää nauttia siihen tahtiin että kohta on ranteessa jännetupintulehdus kun kokoajan pitää olla jotain pulloa kurkkuun kumoamassa. Ja sitten sitä vuotaa kuin seula: kaikki mikä sisälle menee tuntuu tulevan ihosta läpi eikä sitä perinteistä reittiä.

Vaatteet liimaantuvat ihoon kiinni ja vaatekomerossa joutuu viettämään ikuisuuden miettien että kuinka pieniä ja vähäisiä vaatteita sitä julkiselle paikalle mennessään yleensäkään ilkeää pitää päällään. Kun on tuosta itsekritiikittömästä teini-iästäkin jo jokunen vuosi aikaa...

Hevonen hikoilee pelkästään laiduntaessaan, joten tämän päivän harrastukset jäivät pariin Parellin leikkiin maastakäsin ja sit mä jo ripustin itseni aidalle katsomaan hevosen laiduntamista. Ja jo siitä katselemisesta tuli hiki.

Kaikenmaaliman elikot ovat taas kaivautuneet esiin talvikoloistaan (niin siis mikä talvi...?!?!). Keskellä polkua paistatteli päivää kaikki karvat sekä multa että hevoselta pystyyn nostanut isohko vihreä käärme, joka tervehti meitä lähes samassa kohdassa paluumatkallakin. Yikes!!!! Jättihämppärit puolestaan kutovat sellaista superseittiä, että luulisi jonkun tonnikalaakin isompaa kalastavan hemmon virittäneen kelansa sisällön pitkin metsää. Tähän mennessä sitä on jo oppinut että jos on ikävä tunne, että joku öttiäinen kiipii iholla, niin ei vahingossakaan vaan katso, että mikäs se siellä. Henkisen rauhan ylläpitämiseksi on sopivaa vaan ajatella, että joku puunlehtihän se siellä varmaan vaan kutittelee, joten letkeällä ranneliikkeellä vain *huiskis* se sieltä pois. Koska jos sattuu katsomaan, voipi käydä niin, että seuraavan kerran uskaltautuu talostaan ulos puolen vuoden päästä kun yöpakkaset ovat jo usuttaneet viimeisetkin liianmonijalkaiset horteeseen.

Ja sitten jos erehdyt tokaisemaan periteksasilaiselle tallitoverille, että vietävä kun on hieman lämpsää, niin sehän vaan kohauttaa olkiaan ja hymähtää että no, heinä-elokuussa se vasta oikeastaan alkaa olla hot and muggy. Että alkusoittoahan tämä vasta.


Ei kommentteja: