maanantai 24. joulukuuta 2007

Lätkässä lätkään!

Meidän adventtihiljentymisestä ei kyllä eilen ollut juurikaan tietoa... Päivällä suihkittiin vielä viimeisillä joululahja- ja ruokaostoksilla. Käytiinpä tallillakin ulkoiluttamassa heppasta, jolla viilenneiden säiden ansiosta on taas intoa kuin ilmapallolla. Kun se tuntui saaneen ilotuliteraketin persläpeensä, niin päätin päästää sen lopulta suosiolla irti kentälle. Siinä se sitten tuulettikin menemään kierrostolkulla ihan tajutonta hanaa. Hirveitä spurtteja korvat luimussa aina kun suora aukesi - ihan kuin laukkahevonen konsanaan, vissiin jostain takaraivosta kupli pintaan vanhoja muistoja. Kun turhat sähikäiset oli viimeinkin karistettu hippulat vinkuen, riensi poni iloisesti luokseni, pysähtyi ihan viereen ja puhalsi naamalle: huh, jopa helpotti. Sen jälkeen se olikin ihan lapanen ja seurasi perässä kuin koiranpentu.

Illalla lähdettiin sitten 12 hengen porukalla American Airlines Centeriin, jossa oli Dallas Starsin lätkämatsi. Starsithan ovat tällä kaudella pelanneet aika hyvin, mutta me emme vaan olleet saaneet aikaisemmin aikaiseksi lähdettyä katsomaan pelejä, mutta nyt kun vastassa oli vielä Montreal Canadiens (jossa pelaa mm. Saku Koivu), niin tuli viimein lähdettyä. Starseissahan pelaa useampikin suomalainen - ainakin Jere Lehtinen, Antti Miettinen, Niklas Hagman ja Jussi Jokinen. Olikin ihan superi ilta!

Meillä oli vuokrattuna iso loistavasti sijainnut aitio. Siellä oli mennessämme viinit ja muut juomat valmiina coolereissa ja lämpöaltaissa kananpaloja, hodaritarpeita, fajitassysteemejä ja jos jonkinlaisia pikkunaposteltavia. Nam! Oli ihan juhlaa istua loistopaikoilla katsomassa peliä herkkuja natustellen!

Peli oli hyvä, etenkin eka ja kolmas erä. Toka erä meni vähän hiihdellessä. Canadiensit olivat odotuksia selvästi heikompia eikä Sakukaan oikein näyttänyt olevan vireessä kun välillä tossutti menemään ihan eksyneen oloisena. Peli vaikutti vähän kovemmalta kuin mitä Suomessa on tottunut näkemään - jotenkin paljon enemmän tuntui olevan taklauksia ja nahisteluita. Aika hyvin tuomarit kuitenkin tarttuivat rikkeisiin ja jäähybokseissa oli välillä ihan ruuhkaakin.


















Tilanne päällä! Starsilaiset (mustapaidat) vääntämässä maalia
Canadiensien maaliin.


Peli alkoi alkuhehkutusten jälkeen Kanadan ja sitten Amerikan kansallislauluilla. Pelin välissä toitotettiin milloin mitäkin mainosta, arpajaista ja jäänsilottelijatyttösiä pyöri napapaidoissaan jäällä. Välillä tuntui että ihme taukoja pitkin peliä oli liiaksikin asti. Jengi seurasi peliä katse tiukkana ja eläytyi hyvin tiukoissa paikoissa. Maalin tultua talosta oli katto lentää kun jengi hurrasi, pomppi pystyyn ja tuuletti villinä. Muuten peliä kyllä seurattiin aika hiljaa, ei mitään suurempia kannustushuutoja.

Hitsi että oli hyvä fiilis! Huomasin itsekin keikkuvani ihan penkin reunalla tilanteita jännittäessäni ja käpälät lensivät taivasta kohti heti kun verkko heilahti. Tahtoo lisää!!


















Weehee! Hyvä Starsit! Kuten jumbotronista näkyy: peli päättyi Starsien
4-1 voittoon.



Ei kommentteja: