keskiviikko 5. joulukuuta 2007

Independence Day Gala

Viime lauantaina nukuimme pitkään ja nautimme aamiaista rauhakseen, mutta sitten alkoikin sutina kun viuhahdin kampaajalle, näpräsin piilolasit silmiin, meikkasin ja maalasin pärstäkerrointa oikein urakalla, pakkasimme yöpymiskamoja ja tarkastimme juhla-asuja yms. Syy moiseen oli Independence Day Gala, jossa juhlistettiin Suomen 90-vuotista itsenäisyyttä. Kyseinen gaala on Finnish-American Business Guildin vuosittain järkkäämä iltapukujuhla, johon kokoontuu Dallas/Fort Worth-metroplexin alueen suomalaisia ja jossain määrin myös amerikkalaisia.

Me olimme tuttujen kanssa järkänneet juhlan pitopaikasta, lentokentän hotelli Hyatt Regencystä, huoneet, joten majoittauduimme putiikkiin jo ajoissa iltapäivällä. Siinä olikin hyvä hetki rentoutua ennen illan hässäköitä ja korkata kuohuvaa...



















Tässä vielä "keskeneräiset" juhla-animaalit aloittavat illan kuohuvalla...


Illan korvalla ripustimme yllemme juhla-asusteet ja sitten ei kun suunta kohti ballroomia. Ilta alkoi valokuvauksella: saimmekin oikein mainioita otoksia, joista tarvitsee teettää useampikin erilainen! Sääliksi tosin käy kuvaajaa jos kaikki olivat yhtä rasittavia kuvattavia kuin me... Tässä malli:

Joo, poseerataan oikein sievästi ja asiallisesti! Eikäkun ratketaan sittenkin ihan atomeiksi!!! Räkätiräkäti, ääk, kohta tulee pissat housuun!
Kuvat (c) Tytti Lauhava





Kuvausten jälkeen hipsittiin plaseeratuille paikoillemme ja pian alkoikin ohjelma. Puheita kuultiin jos jonkinlaisia, väliin lurautti kuoro pari laulua, taas lisää puheita ja välissä vähän illallistakin. Viihteelle päästiin vähän myöhemmin illalla: oli mm. arpajaiset, joissa kaverini olisi voittanut tv:n ellei juuri epäonnekkaasti olisi ollut veskissä! Miten epäreilu voi maailma olla!?

Sitten lavalle kipusi Tommi Läntinen, joka oli jo tilaisuuden alussa esittänyt sekä Suomen että Amerikan kansallislaulut. Jep jep, Läntisen Tomppa ei ehkä kuulu suosikkeihini, mutta kankean alun jälkeen sai kyllä bileporukan ketkumaan tanssilattialla. Oli kyllä hieman koominen näky kun iltapukuiset ihmiset vetkuilivat popmusiikin tahdissa... Kuultiin kaikki vanhat kuluneita muistoja 90-luvun alkupuolelta herättäneet biisit, mm. Via Dolorosa, Satelliitti, Rööperin kuu, Syvälle sydämeen sattuu jne. Muistuu hyvin mieleen kun systeri kuunteli näitä kasetilta ja käytiinpä
St. Michel-ravien yhteydessä Mikkelin jäähallissakin jonain vuonna kirves ja kaivo kattomassa Tomppaa ilmaiskonsertissa.


















Tommi vetää antaumuksella Via Dolorosaa.

Ilta jatkui loppujen lopuksi pikkutunneille saakka kun painuimme jatkoille ylläkerroksen sviittiin. Matkalla tosin kuvautettiin itsemme Tommin kanssa ;). Jatkoille eksyikin aimo liuta ihmisiä ja Tommi bändeineenkin. Tommin bändin italiaano basisti veti muuten aika nasevasti O Sole Mion ja jonkun toisen italialaisen klassikon illan viihdykkeeksi.










Pose Tommi Läntisen kanssa (vas.). Jatkoilla kuultiin lisää viihdemusaa
O Sole Miosta suomihitteihin (oik.)


Hauskaa oli, mutta seuraavana päivänä siitä sitten kärsittiinkin perheessä jos toisessakin... Meidän päivä meni kyllä pitkälti kotona möllöttäessä ja huvittelusta toipuessa. Lounaaksi taikoutui kätevästi PizzaHutin pizza matkan varrelta, koska kokkausmotivaatio oli aika liukkaasti pakkasen puolella. Illaksi kyllä piristyttiin sen verran että käytiin ostamassa muutama listalla keikkunut joululahja pukin konttiin ja Suomeen matkaamaan. Samalla reissulla ostaa pläjäytin myös neljät farkut, koska a) mä en oo ennen niitä käyttänyt, mutta tää kulttuuri on aivopessyt mut käyttämään niitä, b) ne on oikeasti ihan ilmaisia täällä, c) ne tuntuvat olevan käypäinen vaatetus täällä suunnilleen tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.

Pidemmittä puheitta: Hyvää itsenäisyyspäivää! Huomenna torstaina se on laitettava lippu ainakin hengessä salkoon.


Ei kommentteja: