tiistai 17. heinäkuuta 2007

Viva las turismus: PE 13. - SU 15.7.

Grapevinen historiallista keskustaa.

Hehee, tulipa vietettyä oikein "area orientation" -turistiviikonloppu ;). Käytiin nääs tutustumassa lähiympäristön paikkoihin oikein urakalla.

Perjantaiaamu lähti käyntiin jotenkin hitaasti. Jakke meni duuniin ja mä tutkailin vähän edellisenä päivänä perille tulleen lentorahtimme kamoja ja totesin että lähinnä mukaan tuli ihan turhaa tavaraa (esim. villapaitoja, voi pyhä sylvi!!!) ja asioita mitä olisin kaivannut (esim. astioita; tässä kämpässä niitä on niin vähän että saa jatkuvasti olla tiskaamassa) ei tietty näkynyt mailla halmeilla. Taoin myös tovin konetta ja tulin häiriköivien puhelinmyyjien ahdistelemaksi. Rassaavan piinaavia puhelinmyyjiä täällä!

Onneksi Mervi & co pelastivat mut kotihelvetistä ja pakenimme porukalla ostoshelvettiin. Aikomus oli käydä Allenissa, jossa on sellainen merkkiliikkeiden Outlet Mall eli ostoskeskus, jossa on merkkivaatteiden omia liikkeitä, vähän kuin tehtaanmyymälöitä, joissa kaikki on hyvässä alessa. Kello oli kuitenkin jo sen verran paljon että totesimme ruuhkien vuoksi järkevämmäksi ajaa lähempänä olevaan Galleriaan, joka oli uusi tuttavuus mulle sekin. Galleria on sellainen "tavallinen", mutta aika high class ostoskeskus, jossa on mm. luistelurata alakerrassa ja aika prameat puitteet. Tulihan sieltä shoppailtua muutamia vaatteita ja ihanat sandaalit (voi että yllättävää että ostin _taas_ kengät...). Nam! Onneksi aikaa oli vähän rajoitetusti niin ei tullut ihan soikeena visaa vingutettua...

Lauantaina teimme miehen kanssa Grapevine-ekskursion. Kävimme Grapevinen ostoskeskuksella mm. bongaamassa World Marketin, josta saa kaikkea kivaa ulkomaalaista elintarviketta (jee, näkkäreitä ja englantilaista toffeeta) ja mm. nameja italialaisia viinejä. Käpsimme pitkin Grapevinen historiallista keskustaa, joka on sellainen vanhanaikainen, lähinnä yhden kadun varrelle asettuva kylä. Paljon erilaisia matalia myymälärakennuksia, ihan kuin jostain jenkkileffasta! Paras bongaus oli brittikamaa myyvä British Emporeum, josta bongasin tukon Polo-minttukarkkipötköjä! Jeii! (Tunnustan. Minä olen Skinnu ja minä olen poloholisti.)

Kun jalat oli kävelty lättäniksi päädyimme italialaistyyppistä sapuskaa tarjoilevaan Olive Gardeniin, jossa söimme oikein pidemmän kaavan kautta. En voi yhäkään välttyä päivittelemästä näitä annoskokoja. Eihän täällä tällainen normaali ihminen saa pupellettua kuin puolet annoksesta! Alkusalaattiakin tuli sellainen päätön vadillinen Jakelle, mä en edes ottanut sitä... Hyvää oli ja keksittiin tietty aihetta juhliakin: oltiinhan vietetty "uutta elämää" tasan kaksi viikkoa ja keväisistä häistämmekin oli "tasan" 2,5 kk. Jee! Aina löytyy hyvä syy juhlia ja nauttia lasillinen hyvää pinot grigiota ;) .

Toinen asia, mitä ei voi kuin ihmetellä on hintataso. Meinasin urheiluvaateostoksilla saada pahemman luokan ärsyynnystilan tajuttuani että maksoin eräistäkin tasan samoista, saman merkkisistä tuotteista about 30 € Suomessa. Täällä maksoivat ihan normaalihintaan $14.99 eli sellaiset about 11 €. Jumaleissön että Suomessa ryöstöhinnoitellaan! Miten voi olla mahdollista että täällä on halvempaa niin asunnot, ruoka, bensa, ulkona syöminen ja yleensäkin eläminen ja sitten ihmiset kuitenkin tienaa enemmän?!?!? Perskeles!! On se niin väärin. No tietty tää on tällainen kulutuskulttuuri että rahaahan täällä syydetään joka suuntaan ja vakuutukset, terveydenhuolto yms. ovat ihan eri syysteemit kuin Euroopassa, mut mut mut...

La-iltana kävimme myös Mervin kisulia Ottoa hoitamassa. Mervi & co ovat useamman päivän reissussa, joten meillä on nyt "hoitolapsi" ens keskiviikkoon. Aivan mahdottoman symppis otus!

Sunnuntaina aloimme taas aktiivisiksi. Ajelimme Lake Grapevinelle ajatuksena urheilla ko. järveä ympäröiviä lenkkejä pitkin. Ajatus hyvä, mutta tyssäsi aika nopeasti ekalla reitillä. Tiesimme kyllä että ko. järvi on tulvinut ja veden pinta on about 12 ft korkeammalla kuin normaalisti, mutta näin alavalla maallahan se tarkoittaa tosiaan että sitä vettä on sitten ihan kaikkialla. Oli jokseenkin koomisen näköistä kun picnic-pöydät nökötti järvessä ja tiet johtivat...järveen. Monta kymmentä metriä rannasta keskellä järveä oli joku kyltti "no parking". No daah, ei tosiaan aiota pysäköidä sinne ;) .

Kävimme sitten parissa muussakin puistossa tutkailemassa tilannetta, mutta muuallakin oli sama juttu. Yksi pätkä sentään löydettiin, jossa päästiin kävelemään ihan urheiluksikin ilman järveen dippausta. On se kyllä silti hullun hommaa toi urheilu keskellä päivää kun lämmintä on +37... Kärväytimme olkapäät ja hikoilimme tonnin.

Kävimme vielä lopuksi tutkailemassa Lake Grapevinen vastarantaa ja ihailemassa maisemia...mmm...miellyttävän viileästä ilmastoidusta autosta ;). Löydettiin yksi "biitsikin", mutta kun sen kansoitti noin 98%:sesti latinot, tunsimme itsemme jokseenkin massasta poikkeaviksi valkoisissa urheilupaidoissamme ja lenkkareissamme ;) . Täällähän siis valkoiset viettävät viikonlopun omalla poolilla, ei suinkaan jossain luonnonvaraisessa pöheikössä... No, kyllä me vielä opitaan tää paikallinen etiketti!


Ei kommentteja: