torstai 5. heinäkuuta 2007

Socializing & sightseeing: KE 4. - TO 5.7.

Kuvassa paikka josta John F. Kennedy salamurhattiin: punaisen varastorakennuksen yläkerroksesta (jossa on tuollainen kaari-ikkuna).

Keskiviikkona oli 4th of July eli Independence Day (itsenäisyyspäivä). Meitä jo varoiteltiin, että jengi on täällä ihan sekona sinä päivänä ja ilotulitteita räiskitään pitkin yötä, mutta ilmeisesti täällä hillbillylandiassa on jotenkin rauhaisampaa tai sitten nuo tulvat ja losotussäät ovat pistäneet ihmiset nököttämään kotonaan.


Keskiviikkona oli tosin eka kaunis päivä. Aurinko paisteli aina välillä ja lämpöä oli reilut 30 astetta. Mä käytin aamupäivän tehokkaasti läppärin äärellä kun olin niin hurmioitunut netin toiminnasta. Juhuu, ulkomaailma löydetty taas! Päivällä kävimme sitten sightsailemassa jäälleen uudessa paikassa, Flower Moundissa. Niiiiice! Oli nimittäin ihan älyttömän hienoja kartanoita, linnoja ja omakotitaloja, joissa oli varmaan 300-500 neliötä per huusholli... Puutarhat oli viimeisen päälle trimmattuja ja koko näky oli kuin Wisteria Lanelta (ketkä kattoo Täydelliset Naiset/Desperate Housewives -sarjaa, tietää - anyway kyseessä siis sellainen "täydellinen" amerikkalainen omakotitaloidylli).

Parasta Flower Moundissa oli tosin ranchit! Siis isoja, isompia ja ihan järjettömän kokoisia hevostiloja vieri vieressä. Oli western-paikkoja kuten myös niitä, missä mennään perinteistä (siis Suomessa) "englantilaista". Hevosten aitaukset olivat sellaisia, ettei toista päätä näkynyt... Mä jo ehdotin et eiks osteittais kämppä esim. Bridlewoodista, jolloin mä voisin meidän kartanon takapihalta astella suoraan talliin, jossa on maneesit ja kaikki ja mies vaan kävelisi tien toiselle puolelle golf-kentälle. Juu, ei ottanut ihan heti kipinää toi ehdotus...

Illalla menimme Jaken duunikaverin, Tomin ja puolisonsa Pirittan luokse grillailemaan. Ruokaa oli kuin pienelle armeijalle, joten pääsimme ihan Texas style -gastronomian fiiliksiin. Mitä enemmän, sitä parempi! Pihvit olivat jotain 700-grammasia, joten ei ihan saatu uppoamaan niitä yhtä per naama ;) . Oli oikein kivaa. Tomi on asunut täällä jo pari vuotta, joten hän ja Piritta osasivat hyvin vinkkailla hyviä paikkoja missä käydä: laadukkaita ruoka- ja shoppailupaikkoja ja kivoja kaupunkeja missä visitoida niin Texasissa kuin ulkopuolella. Oli myös kiva nähdä heidän asuntoaluettaan Coppellissa, sillä se on ollut yksi potentiaalinen mesta, mistä voisimme asuntoa harkita. On kuulemma hyvin rauhallinen, viihtyisä ja toimiva paikka.

Iltamyöhään näimme partsilta vähän ilotulituksiakin ja palailimme himppeen joskus puol 11 maissa illalla.

Tänään torstaina meillä oli aamulla Area Orientation. Tapasimme aamulla Joycen ja miehensä Jimin Firman edustalla, loikkasimme heidän kyytiinsä ja sitten alkuiltapäivään saakka suhailimme Dallasia ristiin rastiin. Kävimme Dallasin keskustassa Downtownissa ja Uptownissa. Turistibyroosta kahmimme valtavasti erilaisia esitteitä ja karttoja Dallas/Fort Worthin alueesta, nähtävyyksistä, kivoista mestoista ja seudun tapahtumista. Menee yksi ihmiselämä että ehtisi kaiken kivan nähdä ja kokea...!

Dallasissa näimme mm. sen paikan, jossa John F. Kennedy ammuttiin. Keskusta-sightseeingissä näimme myös mm. Highland Parkin, joka oli paikallinen "Beverly Hills". "Beverly Hillsin" läpi kulki kaunis puiston kattama joki, jonne pitää kyllä joskus mennä picniccailemaan. Alueen vieressä oli Snider Plaza, jossa shoppailimme aivan taivaallisia leipiä, jotka tehdään tuoreista, paikalla jauhetuista jauhoista. Cinnamon Burst on sellaista makeahkoa kanelileipää ja Sourdroughtissa oli aurinkokuivattua tomaattia ja provolone-juustoa. Aivan taivaallisia!

Farmers Market oli koominen paikka: siis vähän niin kuin tori, missä myydään kukkia, vihanneksia yms. tuoretuotteita, mutta ne eivät olleet esillä isolla aukiolla, kuten Euroopassa, vaan halleissa. Mikä hassuinta, mutta jenkeille (jotka eivät kävele metriäkään ellei pakoteta) tyypillisesti, kojut olivat katoksissa, joihin ajettiin suoraan sisään. Hallin keskusosa oli siis täynnä parkkipaikkoja ja reunoilla oli sitten niitä kojuja. No, hyvä tietty niin, eipähän kastuttu kun tänään sataa losotti vaihteeksi sitten koko päivän.

Keskustan ulkopuolella näimme mm. järkyn valtatiehässäkän, jossa erilaisia ramppeja ja teitä meni viidessä kerroksessa. Huh huh, ihan ekana ei välttis siihen hässäkkään tee mieli mennä kun katteli miten jengi vaihtaa kaistoja: täyttä häkää eteenpäin ja sitten vaan vaihdetaan kaistaa vaikka 3 kaistan yli jos tarttee... Keskustan ulkopuolella oli nasta mesta, Central Market, josta saa jokseenkin kaikkea mahdollista ruokatarviketta. Osastot olivat isoja ja tuotteet tosi tuoreita ja laadukkaita. Sieltä saa niin paikallisia kuin esim. aasialaisia ja pohjoismaisiakin tuotteita. Pakko oli ostaa näkkäriä ja hapankorppuja! Todettiin vaan, että siellä voisi viettää puolen päivää ihmettelemässä kaikkea ja ostaen irtotavarana maistiaiseksi vähän kaikkea...

Joyce esitteli monia eri ostoskeskuksia ja Jakke jo leikki-hyperventiloi tulevaa rahanmenoa kun rouva pääsee hieman ostoksille ;) . Onneksi mä en ole kovin kova shoppailija, mutta täällähän voi ehkä joutua opettelemaan talon tavoille...

Lopuksi kieppasimme vielä katsomassa Las Colinasin heppailukeskuksen ja golf-kentän, jotka molemmat tosin aika hyvin lilluivat vedessä. Paikalliset ratsuilupaikat tosin omaavat usein maneesin tai montakin, mutta täällähän niihin ei juuri tarvita kuin katot kun kylmää ei tartte seinillä paljon eristää...

Iltapäivällä mies oli taas toimistolla ja mä uppouduin haalimiimme brosyyreihin. Tahtoo sinne, tänne, tonne ja minne vaan!

Illalla kävimme vielä Fry's Electronicsissa hukkaamassa omaisuuden. Mukaan tarttui kaikenlaista pienelektroniikkaa ja pääostos, joka oli läppäri + skanneri/kopiokone/printteri mulle. Mies kun on välillä esmes useamman päivän työmatkoilla, niin meikäläinen ei kyllä pysty enää eristäytymään ulkomaailmasta, hjääälp. Muutenkin ihan hyvä kun on oma kone, voin esim. Skypellä tai mesellä jutskailla Suomi-aikaan eikä tälleen meidän myöhäisillalla, joka on teidän aamuyö. Se on kyllä sitten paikalliseen tapaan ilman ääkkösiä ja öökkösiä, joten huomaatte kyllä kun vaihdan konetta...

Nyt tää vois vaiks painuu pehkuihin. So long!


3 kommenttia:

Hazelmoon kirjoitti...

Etätuki to the rescue ;). Jos en nyt ihan väärässä ole niin voit vaihtaa näppäimistön kielen niin saat ne ääkköset ja öökkösetkin käyttöön.

Windows XP:

1. Avaa Ohjauspaneeli.
2. Valitse päivämäärä-, aika-, alue- ja kieliasetukset.
3. Valitse Lisää tuki muulle kielelle.
4. Paina Tiedot-painiketta kentässä Tekstipalvelut ja syöttökielet.
5. Paina Lisää-painiketta.
6. Valitse kieleksi suomi ja näppäimistöksi suomenkielinen ja paina OK.

Paina Kielipalkki-painiketta ja valitse kielipalkin kuvake näkymään tehtäväpalkissa.

Ja saman löydät englanniksi niin on helpompi toimia koska käyttishän on varmaan englanniksi: http://www.conversationexchange.com/resources/keyboard-language.php

p.s.

Kiva että tykkäsit heppakengistä :)

Skinnu kirjoitti...

Jeee! Kiitti miljuunasti! It-etätuki toimii siis loistavasti äitiyslomaltakin ja mannerten välillä :D ! Mahtavaa. Kuten näkyy, sain ääkköset fiksattua. Meni vähän erilailla kun opastit kun täs on Vista, joka leikkii vähän erilailla, mut noilla tipeilläsi osasin etsiä oikeita kohtia.

Heppakengät tulivat muuten eilen kun saatiin lentorahti perille :) !

Hazelmoon kirjoitti...

Heh...näin se kehitys menee eteenpäin vaikka olenkin äitiyslomalla. Unohdin kokonaan et noissa kaikissa uusissa koneissahan on se Vista. No mutta hyvä et ohjeista oli silti apua.

Asiasta kymmenenteen Jesse kääntyi eilen ensimmäistä kertaa vatsalleen...vähäks olin ylpeätä mammaa sen jälkeen ja suukottelin pojan ihan märäksi ja kehuin taivaisiin. Jesse oli vähän ihmeissään et minkä kohtauksen toi nyt sai. No mutta hyvä et oppii heti pienestä pitäen et äidillä on toi "lennonjohtotorni" joskus sekaisin.