perjantai 27. heinäkuuta 2007

Cowboylua ja sossuilua: MA 16. - KE 18.7.

Stockyard Stationilla pääsi kunnon cowboy-fiiliksiin! Kuvia lisää oikean palstan linkkilistan kautta...


Mies jäi lomille, joten päätettiin lähteä tutustumaan maisemiin vähän lähiseutuja edemmäs. Maanantaina päädyttiin siis Fort Worthissä sijaitsevalle Stockyards Stationille, jossa päästiin nuuhkimaan vähän paikallista cowboy-meininkiä. Koska olimme liikenteessä tälleen arkipäivänä, ei siellä ollut rodeota tai sen suurempaa härdelliä, mutta bogoilimme paikallisissa country-henkisissä putiikeissa ja nautiskelimme paikallisittain burgereita ja kielen vievää fudgea (toffeeta). Pällistelimme paikallista longhorn-karjaa ja sen ajoa kylän läpi ja kultivoimme itseämme paikallisessa Cowboy-museossa. Kas, olemme jo askeleen verran lähempänä paikallisen kulttuurin ymmärtämystä :) ! Rodeoon on kyllä pakko suunnata joku kerta, Mesquitessa Dallasin itäpuolella sellaista kuulemma saa kylläkseen.

Stockyardsilta suuntasimme Fort Worthin keskustaan, joka oli kyllä siisti (kivempi kuin Dallas) ja kaunis pilvenpiirtäjineen, mutta aikalailla turistille turha mesta. Eipä siellä ollut kovastikaan nähtävää tai shoppailupaikkoja. Kotiin päin ajelimme Arlingtonin kautta: bongasimme matkalla mm. Six Flags Over Texas -huvipuiston (mua ei niihin hulluihin vuoristoratoihin saa kuin kilon palasina, paikallinen possujunakin on varmaan liikaa mulle!), Hurricane Harbor -vesipuiston, ralliradan, laukkaradan (ou jes, måste gå!) yms. Täytyy turisteilla niillä nurkilla joku kerta.

Tiistaina kävimme vähän ostoksilla ja iltapäivällä treffasimme taas Joycen Firman pihassa. Tapasimme myös saman bulgarialaisen pariskunnan, joka tuli yhtä aikaa maahan (mies Firman palveluksessa) ja joka on käynyt näitä perehdytyspakettiin kuuluvia juttuja samaan aikaan meidän kanssa. Siitä sitten sompailimme yhdessä Dallasin pohjoisosaan johonkin sosiaalitoimistoon. Siellä tuli sitten tutustuttua paikallisen byrokratian toimintaan kun haimme kukin itsellemme sosiaaliturvatunnuksia. Homma meni kyllä jouhevasti, sillä jokainen meistä oli jo kirjautunut immigrationin eli maaahantuloviranomaisten rekistereihin ja siten numero voitiin antaa. Aikaa kyllä saatiin kulumaan sossussa istuskeluun ja matkan varrella oleviin ruuhkiin...

Keskiviikkona kävimme bongailemassa terassihuonekalujakin että voidaan nautiskella paikallisista ihanista illoista (25-28 astetta), jolloin ulkona istuminen alkaa olla jopa miellyttävää... Nykyisen kämpän parvekkeelle tosin yrittää pesiä jotain öttiäisiä, yiiiiii, joten sinne noita kaluja ei kauheasti tee mieli viritellä, mutta ah sitten kun päästään omaan kotiin... Tilasimme vähän silleen suomalaishenkiset, tiikkiset kalusteet. Paikallisethan suosii tollaisia jättimäisiä, massiivisia, takorautaisia tms. metallisia kalusteita, mutta me koetetaan pysyä vähän pohjoismaalaisemmassa hengessä kun kerta hirveän etsinnän jälkeen lopulta sellaiset löydettiin.


Ei kommentteja: