sunnuntai 8. heinäkuuta 2007

Seukkailua & asuntohuntingia: PE 6. - SU 8.7.

Meidän nykyinen koti Mustang Ridgessä. Kuvia sisältä ja vähän ulkoakin lisätty Webshotsiin = löytyy viereisestä sarakkeesta linkkilistalta!

Muutamia kuvia lisätty myös aiempien tekstien yhteyteen. (Klikkaa kuvaa niin näet sen isompana.)


Perjantaipäivä viuhahti ohi aika reippaasti kun mies oli aamupäivän duunissa ja sen jälkeen käväisimme ruokashoppailemassa Flower Moundissa. Mä kokeilin päivällä kunnon kotirouvan roolia ja siivoilin kämppää. Vähän meinasi huvittaa kun tetsailin menemään tuolla paikalllisella imurilla, joka on siis meidän vinkkelistä jotenkin tosi vanhanaikainen ja kankea pystymalli, jossa se pussi on masiinan ulkopuolella varressa ja se värkin työntely on jo oma urheilulajinsa. Tosi raskas ja epäkäytännöllinen, sillä eihän se sen jättisuutin mihinkään sängyn alle tai kulmiin mene, mutta kivasti se tuntuu pöyhivän tätä kokolattiamattoa ja imevän siitä roskat ja pölyn. Sen sijaan erehdyin kokeilemaan sitä pesuhuoneen lattiaan ja siellä oleviin kissanhiekkamurusiin. EI hyvä idea. Masiina sylki ne muruset vaan rullien kautta pitkin mun kinttuja ja ympäri lähiseutuja, joten oli kaksi kertaa isompi siivo sen jälkeen. Täytyy siis hankkia rikkaimuri tms. siihen puuhaan. Hih, tuli ihan Englannin opiskeluajat mieleen näistä paikallisista "huippumoderneista" kodinkoneista...

Illalla Mervi (ks. aiempaa, se "kissatuttu") ja puolisonsa Teemu tulivat meille kylään. Olipa hauskaa vaihtaa kuulumisia ja kuulla kuinka heidän eka about kuukausi on mennyt täällä. Vertailimme kämppiä, kokemuksia ja tulevia suunnitelmia. Aika meni kuin siivillä :) ! Voipi olla, että Joyce on oikeassa siinä, että mulla ja Mervillä tulee olemaan reeeeaaal good time täällä. Puolisot varokoon ja pitäköön kukkaroiden nyöreistä tiukemmin kiinni ;) . Ai niin, Mervi osasi kertoa, että eihän me kuulemma mitään unemployedeja olla tai ees housewifejä vaan kuulemma homemakereita :D ! Sopii mulle.


Lauantaina kävimme ajelemassa pitkin ja poikin Coppellia ja Irvingiä katsastaen eri paikkoja, joissa voisimme kuvitella asuvamme. Oikein kivoja paikkoja löytyikin, mutta monissa oli tosi vähän vapaana sellaisia asuntoja, millaista olimme etsimässä. Tai sit jos löytyi sopivia kämppiä, niin ikkunat tai partsi tms. oli sitten parkkipaikalle, pöheikköön tai vastapäiseen seinään tai sitten lähettyvillä ei ollut mitään harrastusmahdollisuuksia tai sitten kissat eivät pääsisi ulkoilemaan kuin urbaaniviidakkoon. Juu ei. Tarkoitus kun olisi löytää joku sellainen mesta, jossa voisi sitten viihtyä pidempään eikä haluttaisi heti kuukauden kuluttua muuttaa muualle. Alkaa pikkuhiljaa nää eri asuntoihin asettautumiset riittää.

Ajatuksissa olisi sellainen paikallinen "kolmio" eli pari makkaria, tilava olohuone, ruokailutila, parveke mukavaan suuntaan, pikkaisen pihanurmialuetta kissojen ulkoilla jne. Sellaiset ovat täällä n. 1000-1400 sq ft eli n. 93 - 130 m2. Lisäkriteerinä olisi että asunto ei ole pohjakerroksessa: siellä on helposti kaikelaisia creepy crawlerseja (eli erinäisiä ötököitä, jotka pyrkivät ovista ja ikkunoista sisävisiitille) ja sitten kun täällä sataa niin sataa kunnolla = viemärit ei vedä = voipi pahalla säkällä tulvia sisälläkin. Tällaisia asuntoja on sellaisissa asuntoyhteisöissä, joissa on pientaloja (2-4 asuntoa samassa talossa) tai pienkerrostaloja. Niissä on yleensä omat uima-altaat, kuntosalit, palvelut (esim. huollot yms. hoituu "keskuksen" kautta) jne. ja alueen ympäröi kauko-ohjattava aita, joka pitää asiaankuulumattomat ulkopuolella.

Asuntosurffailussa meni niin kauan, että kipaisimme vaan Wallun (= Wal-Mart) kautta hakemassa pakastepizzaa ja menimme himppeen safkaamaan. Coppellin tuttavamme tulivat käväisemään ja lähdimme sitten porukalla Cheddar'siin Irvingiin. Kyseinen mesta on kuulemma paras paikka margaritoille - ja sen kyllä allekirjoitan :) . Frozen Strawberry Margarita tuli hilpeyttä herättävässä 18 oz eli reilun puolen litran "lasissa" tai siis lähinnä maljassa eikä maksanut kuin $ 2.50. Aivan simohyvää! Tilasimme vielä vähän näppiruokaa alkuruokalistalta - sipulirenkaita ja nachoja eri soosseilla - ja vähänks ne koot herätti taas huvitusta. Kuka luoja sentään voi vetäistä sipulirenkaita sellaisen about 25 cm korkean huojuvan keon alkuruoaksi tai pesuvadillisen nachoja? Porukalla niistä tuli tehtyä sileää helposti, mutta huom. ne oli siis tyyliin yhden hengen alkuruokia...?!

Tänään sunnuntaina pääsimme käyntiin vähän myöhäseen, mutta valtaosa päivästä tuli kulutettua kuten eilinen: surffailimme pitkin ja poikin katselemassa eri asuntoyhtiöitä. Alkoi jo stressata ja ahdistaa koko asuntohunting, mutta ehkäpä tämä tästä kun löysimme pari aika passelia. Siis muutenhan tällä asuntohuntingilla ei edes olisi kiire kun Firmahan siis maksaa asumisemme tässä nykyisessä kalustetussa kämpässä elokuun loppuun saakka, mutta täällä on lähes kaikkialla 2 kk irtisanomisaika ja vapautuvat kämpät menee tosi nopeasti = jollei nyt toimi ja varaa asuntoa rivakasti, voi olla että ei saa hyvää silloin kun muuton aika tulee tai sitten pääsisi muuttamaan sisään vasta myöhemmin syksyllä. Mä jo kuitenkin kaipaan kovasti enemmän lääniä ja paikkaa, jota voisi ruveta laittamaan omaksi kodikseen.


Pari kivaa kuitenkin siis löytyi ja nyt sit pähkäillään ja puntaroidaan että mikä seikka painaa puntarissa enemmän... Las Colinasin alueella Irvingissä oli muutamia kivoja paikkoja, sellaisia varsin uusia pienkerrostaloja. Ne ovT lähellä miehen duunia, mutta niissä on aika urbaania aluetta eikä välttis kovin hyviä näkymiä vapautuvissa asunnoissa. Coppellissa puolestaan on sellaisia pientaloja joissa on enemmän viheralueitakin, mutta niistä on miehen duuniin 5-8 mailia, riippuen paikasta. No, nukutaan yön yli ja katotaan...

Illalla kävimme kissojen kanssa ekaa kertaa ulkona. Meinasi olla vähän jännää ja niin paljon virikkeitä, että vanhat viiksivallut eivät oikein tienneet mitä tästä kaikesta tuumia. Kun tulimme takaisin sisään, ne molemmat viruivat seikkailusta uupuneina pitkin lattiaa kuin vanhat purukumit :) .

Ai juu, muutamia lisähuomioita paikallisista jutuista:
* Jenkkilässä ei kannata olla sinkku. Valtaosa pakkauksista (oli kyse ruoasta tai muista tarvikkeista) on Suomi-vinkkelistä family sizejä. Shampoot ja hoitiksetkin tulee lähes 400ml pöniköissä eikä sellaisissa pienissä sievissä 200-250ml kuin Finlandiassa. Ruoat, juomat yms. ovat myöskin useimmiten sellaisissa jättipakkauksissa.
* Asia mikä vaatii totuttelua, on hintojen esitys kaupassa/ravintoloissa tms. Suomessa kun on tottunut siihen, että jos hintalapussa lukee että 10 € niin tasan senhän sä sitten kassalla pulitat. Juu ei täällä. Koska siis kaikkiin näkyvissä oleviin hintoihin lisätään kassalla tai muuten maksettaessa verot päälle. Ne tosin ovat koomisen pienet (noin 6 - 8,5 %) verrattuna Suomen alveihin ja täällä on yleisesti ottaen ihan jonkun verran edullisempaa, mutta näin ensalkuun tosi hämäävää.


1 kommentti:

Äiti ja isi kirjoitti...

Heissuli

Olipa kiva käydä lukemassa kuulumisia ja katsomassa kuvia teidän tän hetkisestä kodista. Innolla odotamme kuvia myös kodista, jonne aikanaan muutatte pysyvämmin.