perjantai 27. heinäkuuta 2007

Money makes the world go round...

Tämä on tällainen tähdennys paikallisesta rahankäyttökulttuurista... Täällähän siis tosiaan kulutetaan ja kunnolla. Raha pyörii kun porukka ostaa palveluita ja tavaroita. On puutarhureita, poolin putsaajia, siivoajia, lastenhoitajia jne. Hinnat ovat eurooppalaisen näkökulmasta aika hyvin kohdallaan eli täällä on moni asia varsin edullista, tosin eurooppalaisen tuontisafkan (esim. ranskalaiset juustot, italialaiset aurinkokuivatut tomaatit jne.) ja muun tuontikaman hinnat ovat aika hyvässä nosteessa, mikä sucks.

Merkkivaatteita, -laukkuja yms. unelmakamaa täältä saa varsinkin outlet-myymälöistä (vähän niinku tehtaanmyymälöitä) ihan älyttömän edullisesti verrattuna Suomi-hintoihin. Mä sekosin Houstonin reissulla täysin: Conroen Outlet Mallilla törsäsin omaisuuden mm. Guessin ja Tommy Hilfigerin liikkeisiin, mutta kyllä mä sitä kamaa kannoinkin niistä ulos ihan kiitettävästi ;) . Ja mitä ostin? Ette ikinä arvaa?! No kenkiä ja käsilaukkuja... No okei, vaatteita kans ja kaukonäköisesti jopa syksyäkin varten. Mutta just näin ison kyltin, jossa Sarah Jessica Parker (se Sinkkuelämien Carrie) julisti, että "A Woman can never have too many shoes", joten mitäpä sitä taas uusista kenkäpareista tuskaa tuntemaan ;).

Kulutuksessa on meillä vaan yksi kynnys: meillä ei ole luottohistoriaa eli credit historyä, jota tarvitaan täällä lähes kaikkeen isompaan hankintaan, mitä ei makseta heti. Eli siis esim. kuukausimaksuisia tai laskutettavia (esim. kaapeli-tv, puhelinliittymä) kamoja ei täältä meinaa saada hankittua mitenkään, koska sulla ei credit historyn myötä ole tavallaan näyttöä siitä, että maksat laskusi tunnollisesti. Meinaa olla vähän haasteellista saada mulle matkapuhelinliittymä ja uuteen kämppään internet ja kaapeli-tv. No, vaihtoehtoja on saatu jo vinkiksi Merviltä ja muilta tutuilta, joten täytyy toivoa että asiat saadaan reilaan. Historyä onneksi alkaa kertymään aika pian kun Jakelle alkaa juosta raha tilille ja makselemme paikallista autolainaa jne. Joskus vaan tuntuu hullulta että tämän kulutuskulttuurin keskellä ei raha kelpaa vaikka miten haluaisi jotain ostaa...?!?!


Ei kommentteja: