perjantai 27. heinäkuuta 2007

Kulttuurioppeilua & biletystä: TO 19. - SU 22.7.

Yiii, tuli ihan työajat mieleen kesken sujuvan lomailun kun torstaina piti kammeta pedistä aamuaikaseen ylös. Ajeltiin Firmalle ja oltiin siellä Joycen vetämässä kulttuurikoulutuksessa valtaosa päivästä. Meitä oli siis minä + mies ja aiemmin mainittu Piritta, joka on också Firmassa töissä. Paljon oli tuttua ja maalaisjärjellä ajateltavaa asiaa, mutta niitä oli ihan hyvä kerrata. Lähinnä päivä siis koostui amerikkalaiseen elämäntapaan, historiaan, ajatusmaailmaan, kommunikointiin ja käytännön asioihin tutustumisesta. Lounaalle ajelimme Grapevinen nurkille Maccaroni Grilliin, jossa oli nam italialaista sapuskaa.

Iltapäivällä kokoonnuimme taas bulggareitten kanssa Joycen autoon ja ajelimme jälleen kerran sossulaan. Tällä kertaa saimme ihan konkreettisesti kätösiimme tulosteet uusista sosiaaliturvatunnuksistamme. Virallinen kortti tulee perässä parin viikon päästä, mutta tällä slipareella pääsemme jo eteenpäin esim. auton hankinnassa, kun tässä valtiossa oikein mikään asia ei toimi jos ei ole a) sosiaaliturvatunnusta, b) paikallista ajokorttia, joka toimii henkkarina ja c) luottohistoriaa (siitä tuonnempana).

Kotiin ajelimme muuten Grapevinen Breadhausin kautta. Kyseisessä leipomossa tehdään nimittäin aivan ihania eurooppalaistyylisiä leipiä ja torstaisin sieltä saa suomalaisen jälkiuunileivän tyyppistä littanaa "Finnish rye" -ruisleipää. Vähän taivas aukeni kun sai pitkästä aikaa kotoisen tyylistä leipää paikallisen hötömössötysleivän sijaan! Kotona odotti myös toinen iloinen yllätys: viralliset ajokorttimme olivat saapuneet postitse, jei! Ihme ja kumma, mä jopa näytin ihmiseltä siinä kuvassa, enkä vankeinhoitolaitoksesta karanneelta, kuten kaikissa virallisissa kuvissa yleensä...

Perjantaina käytiin miehen kera Dallasin keskustassa. Vietettiin muutama tunti Dallasin World Aquariumissa, joka oli aika vinkeä mesta. Sellainen sademetsämäiseksi rakennettu akvaario, jossa lenteli lintuja vapaana (joo kiitos, sain muistutuksen asiasta shortsilleni...), oli kaikenmaailman otuksia (alligaattoreita, liskoja, pingviinejä, sammakoita) ja tietty nimensä mukaisesti vedessä majailevia kaloja, haita, meduusoja sun muita olioita. Oli ihan mielenkiintoinen keikka :) !

Sieltä suunnimme lähellä olevaan West Endiin, jossa sijaitsee Dallasin "historiallinen keskusta". Täytyy tosin muistaa että täällä historialliset rakennukset tarkoittavat yleensä jotain 100 vuotta vanhoja punaisia tiilitaloja, ei eurooppalaiseen saati sitten vanhempien kulttuurien tyyliin satoja tai tuhansia vuosia vanhoja monumentteja ;)... Eipä siellä oikeasti mitään kaksista näkemistä ollut, joten lantsimme T.G.I. Fridaysiin tutustumaan oikein periamerikkalaiseen ateriointiin. Jummi jammi että oli hyvää, fiilis oli korkealla viimeistään Ultimate Passion Maitain jälkeen ;) .

Ilmeisesti sain moisesta hulttiomaisesta alkoholinkulutuksesta jonkun omantunnon soimauspuuskan, sillä illalla oli ihan pakko päästä taas lenkille. Tällä kertaa olin sentään liikenteessä normaalimpaan aikaan eli vähän viileämpinä illan tunteina ja nesteytyksellä varustautuneena. Voitte kuitenkin arvata etten tosiaan tavannut lenkillä yhden ainutta vastaavaa huhkijaa...

Lauantaina läksimme baanalle oikein porukalla. Tuttu pariskunta Coppellista, me sekä Mervi & mies ja heillä visiitillä oleva kaveri survottauduttiin "tila"taksiin ja kyydittäydyttiin Deep Ellumiin, joka on Dallasin keskustassa sellainen taitelijoiden, tatuointimestojen ja bilepaikkojen keskus. Vähän epämääräinen maineeltaan, mutta tulipahan tuohonkin seutuun turistauduttua. Käytiin syömässä hyvin ja nauttimassa yksi jos toinenkin Pama Rita (trendiversio margaritasta) St. Pete's Dancing Marlinissa. Ulkopäin epäilyttävä mesta (kuten useimmat paikat Deep Ellumissa), mutta sisällä fiilis oli korkealla ja tonnikala maistui :) .

Ravintolasta suoriuduimme joskus yöllä Uropaan, joka on sellainen diskomesta. Ziisus mitä musaa! Sellaista tummaa hiphopbiittiä koko ilta (ja saman väristä oli myös mestan kansoitus aika pitkälti) niin että bassot särisi korvissa vielä pitkälti seuraavana päivänä. No mutta porukkaa riitti, juomaa riitti, tanssia riitti (tuli opeteltua paikallinen sexy venkoilu), joten kivaa riitti ;) . Oli ihan hauska kattoo miten joku breikkas ringin keskellä ja porukka biletti siinä ympärillä.

Sunnuntai meni lähinnä toipuessa. Ei vanha jaksa! Tv:stä tuli sentään kelvollista tarjontaa, mm. Desperate Housewives - täällä pyörii uusintana kausi 3 eli just sellaiset jaksot, joita mä en ole nähnyt, jiihaa :D !


Ei kommentteja: