perjantai 13. heinäkuuta 2007

Oma koti löydetty! MA 9.7.

Tulevaa kotialuettamme Karringtonissa, Coppellissa. Lisää fotoja Webshotissa (vain ulkoa, asuntoon sisälle pääsemme vasta elokuussa).

Jee, oma koti kullan kallis on nyt sitten löydetty! Päätettiin jo oikeastaan sunnuntai-iltana lopettaa turha pähkäily ja varata se kämppä, joka eniten lämmitti. Kyseinen paikka on eteläisessä Coppellissa sijaitseva pientaloalue St Marin / Karrington. Nuo ovat saman yhtiön asuntokommuuneja, tosin aidalla toisistaan erotettuja, mutta avaimet käyvät kuulemma molempiin puoliin ja siellä saa vapaasti palloilla kummalla puolella vaan. St Marinin asunnot on rakennettu 1990-luvun lopulla ja Karringtonin 2001. St Marinin puolella on n. 2/3 alueen asunnoista eli Karrington on vähän rauhallisempi puoli.

Kävimme tuolla sunnuntaina katsomassa ns. model roomia, eli pohjapiirrokseltaan samanlaista kuin etsimämme, mutta se oli valmiiksi sisustettu malliasunto. Kiva ja toimiva pohjaratkaisu ja ihan ok kokoinen partsi - ei mikään iso, mutta kyllä siihen vähän kalusteita saa ja grillin. Käytiin myös ulkoa katsomassa muutaman vapautuvan asunnon paikkaa ja valittiin niistä sellainen vihreälle piha-alueelle suuntaava kämppä. Sen ikkunoista valtaosa on tosin länteen, eli voi olla lämpimähkö paikka, mut toisaalta näkymä pienelle suihkulähteelle oli herttainen ja kissoille oli ulkoiluviheriötä.

Kyseinen kämppä on Karringtonin puolella ja ihan älyttömällä säkällä satuttiin saamaan autotalli ja autokatospaikka ihan kodin vierestä, jee. Karringtonissa on mm. oma kuntosali, leffahuone, biljardisali, sisäkoriskenttä, useampi uima-allas yms. palveluita, joten ihan toimivalta vaikutti. Ei mikään huippuluksusmesta, mutta varsin siisti ja mukavan oloinen. Vai vaikuttikohan päätökseen se, että tuolla on kerran kuussa asukkaiden kesken Happy Hour, jolloin klubitalolla on ilmaista safkaa ja juomaa ;) ...!?

Asunto on ns. "kolmio" eli siinä on olohuone, ruokailutila, kaksi makkaria (täytyyhän teille kaikille vieraileville tutuille olla tilaa...), kaksi kylppäriä ja kaksi vaatehuonetta. Keittiö on sellainen läpikulkumallinen. Tilaa oli 1123 sq ft eli oisko toi nyt sit jotain 100 neliöö...? Asunto on toisessa kerroksessa (ja siten ylimässä kerroksessa), johon on oma sisäänkäynti maatasossa sijaitsevasta eteisestä. Ihan hyvä ettei itse asunto ole maantasossa: ei tulvat ja kaikenmaailman öttiäiset ole heti ahdistelemassa.

Asunto vapautuu elokuun alussa, mutta täällä otetaan n. viikko "työstöaikaa" asunnon valmistelemiseen uusille asukkaille. Täällä nimittäin tsekataan asunto tarkkaan ja fiksataan tarvittaessa kaikki korjattavat kohteet uusia asukkaita varten. Lisäksi seinät maalataan uudestaan ja kokolattiamatto nykäistään asunnosta ulos ja se joko pestään tai vaihdetaan kokonaan uuteen ja sen alla oleva pehmustekerros vaihdetaan. Eli uusi asukas saa aina "uuden" kodin. Me päästäis periaatteessa muuttamaan elokuun puolivälissä sisään, mutta voi olla, että muutamme vasta elokuun lopussa, riippuen ihan miten se meidän kontti sieltä Suomilandiasta seilaa tänne perille. Sen on ennustettu saapuvan tämän kuun lopussa maahan, mutta tullissa voi kuulemma mennä ihan jokunenkin viikko. We´ll see. Kova hinku olisi jo "omaan" kotiin jota saisi alkaa laitella mieleisekseen...

Ai juu, täällähän ei siis pääse katsomaan itse sitä asuntoa, jota on ottamassa, ellei se satu olemaan vapaa. Täällä tuntuu olevan suunnilleen pyhäinhäväistys mennä vieraana ihmisenä jonkun toisen kotiin olivat he sitten kotona tai eivät... Ei siis mitään Suomi-tyylin asuntonäyttöjä. Siksi siis näemme oikeasti sisältä sen tulevan asuntomme vasta sitten elokuussa.


Ei kommentteja: