perjantai 27. heinäkuuta 2007

Dallas/Fort Worth Metroplex


Eräs nimeltämainitsematon tuttu tuossa jo valitteli että ei pysy enää kartalla kun on Dallasia ja Grapevinea ja Coppellia ja Irvingiä ja Fort Worthia ja ties mitä Metroplexiä, joten tilanteeseen tarvitaan tietty korjaus! Apus, kartta kehiin!

Oheisesta kartasta hahmottuu siis tuo Metroplexin alue. DFW Metroplex käsittää siis nuo kartan värilliset alueet, tosin yleisesti ottaen noita ympäröiviä pienempiä kuntia luetaan alueeseen laajastikin mukaan. Dallas ja Fort Worth ovat sellaisia isompia bisneskaupunkeja pilvenpiirtäjineen. Arlington, Grand Prairie, Grapevine ja Irving ovat sellaisia keskisuuria kaupunkeja alueella - niissä on paljon asutusta, hotelleja, bisnestä ja ostoskeskuksia. Nuo pienemmillä teksteillä olevat mestat (esim. Coppell) ovat sitten sellaisia pieniä maalaismaisia, kylämäisiä kaupunkeja.

Tarkasti jos karttaa tutkii (silloin kun sen on ensin klikannut suuremmaksi...), löytää lilalta Grapevinen alueelta neliön = meidän nykyisen asunnon. Coppell-sanan alapuolella (oranssin alueen yläosan tuntumassa) on puolestaan pallo, joka markkeeraa tulevaa asuntoamme. Ruksi kartalla (oranssilla alueella) on miehen töipaikka eli The Firma.

Noi muut rinkuloinnit ovat jotain muita olennaisia sightseeing -nähtävyyksiä, kuten Ikea ja Chinatown ;) . Ensin mainittu on vielä näkemättä ja kokematta, mutta pohjoismaisen ruokatarpeen iskiessä pahasti, on sieltä kuulemma noudettavissa toiseksi parasta eli Maraboun suklaata, näkkäriä, silliä ja lihapullia, kuten Suomenkin putiikeista. Jes! Tästähän tämä elämä lähtee :) .


Ei kommentteja: