perjantai 23. lokakuuta 2009

Kurpitsatilkku


















Terkkuja Pumpkin Patchiltä eli kurpitsa"pellolta"! Täkäläinen huvitus on se, että lokakuun ajan kasataan johonkin pellolle tai tässä tapauksessa kirkon isolle pihalle valtaisa määrä erilaisia ja -kokoisia kurpitsoita - valtaosin kuitenkin näitä oikein perinteisiä isoja, oransseja mölliköitä. Mukana on myös heinäpaaleja, valmiita "kuvakehyksiä", joissa voi kuvauttaa perheen lapsikatraan (you know, sellasia maalauksia missä on reikä naaman paikalla) ja onpa paremmilla tilkuilla mahdollisuus mm. hevoskyytiinkiin.

Kurpitsoita on mahdollisuus ostaa mukaansa kotiin kaiverrettavaksi tai maalattavaksi, jos taiteellinen puoli itsestä pyrkii pääsemään pintaan. Laiskemmat tai vähemmän taiteellista viettiä omaavat voivat sitten ihan vapautuneesti karauttaa johonkin paikallisista tavarataloista ja ostaa sellaisen sähköllä pelittävän hymyilevän/irvistelevän muovikurpitsalyhdyn ovensuuhun möllöttämään. (Veikkaa villisti kumpaan kategoriaan minä lukeudun...)

Sitten vaan odotellaan Halloweenia alias pyhäinpäivää, jolloin karkkia kerjäävät keppostelijat täyttävät kadut. Sen jälkeen odotellaankin marraskuun loppupuolen Kiitospäivää, mutta nopeimmat heittävät heti Halloweenin jälkeen kurpitsat ja syyskoristeet huushollistaan autotallin nurkkaan ja alkavat kattaa kotiaan jouluhärpäkkeillä. Holiday Season siis parhaimmillaan, joskaan kauppiaat eivät pahemmin lomatunnelmissa laakereillaan lepäile, vaan Halloween-kostyymit, syys- ja kurpitsa-aiheiset sisustusroippeet ja ennen kaikkea joulusälä on melkoinen bisnes.

Pitäiskö karauttaakin jo sohvalle selailemaan ensimmäisiä kotiin kannettuja jouluesitteitä... Ne tosin tulivat jo pari viikkoa sitten ;) . Kas kun varhainen lintu se madon nappaa ja muut tiput jäävätkin ilman mieleisiään joulukoristeita...


Ei kommentteja: