sunnuntai 23. maaliskuuta 2008

Sunday Church / Munametsällä

Amerikassa, etenkin tässä maanosassa, ollaan tunnetusti aika uskovaista väkeä. Kirkkoja on ympäristössä kuin sieniä sateella. Sunnuntaisin kaikki kunnolliset ja tunnolliset suuntaavat kirkkoon ja sen kyllä huomaa: liikenne on paikoin ihan sekaisin ja toisaalla on jopa poliisit ohjaamassa liikennettä kun ihmismassat vyöryvät poispäin jumalanpalveluksista.

Pääsiäisen aikaan messuja on vielä tavallista tiuhempaan: kirkossa kävijä voi valita itselleen sopivimman messuajan esim. kategoriasta sunrise, breakfast tai lunch (mitään ruokaa noissa ei tosin nimestä huolimatta tarjoilla, viittaavat vaan messuaikaan). Tallitoveri mainitsi olleensa aamumessussa klo 6.30. Kyseinen messu pidettiin poikkeuksellisesti kirkon pihamaalla, jota varsin kolea aamu ei
tosin oikein suosinut, joten päivää varten hankittu pääsiäismekko jäi kuulemma käyttämättä.

Kirkon jälkeen hyvin monet suuntaavat aamiaiselle johonkin ravintolaan. Yksi suosituimmista paikoista on IHOP (International House of Pancakes), johon on sunnuntaiaamuisin
toisinaan jonoa reilusti pihamaan puolelle asti...

Pääsiäisviikonlopun erikoisuus on Egg hunting eli munanmetsästys. Tämä voidaan suorittaa pienimuotoisesti kotipihalla: äiti piilottelee pääsiäismunia pitkin puutarhaa ja lapset sitten kirmaavat ympäriinsä etsimässä munia pieniin sieviin koreihinsa. Myös monet kirkot ja isot yhdistykset järjestävät vastaavia munanmetsästystapahtumia. Pihamaa on värikästä satoa täynnä ja kymmenet lapset parveilevat niitä poimimassa riemusta hihkuen.

Meidän pääsiäiseen ei kuulunut niin kirkkoa, IHOPia kuin munanmetsästystäkään kun suosikkisuklaamunat olivat kaupasta loppuneet. Vähänks me ollaan booooooriiiing.


Ei kommentteja: