tiistai 18. maaliskuuta 2008

Rollercoaster

Teksasin kevät näyttääpi olevan samanlaista vuoristorataa kuin missä tahansa muualla. Tosin Teksasin tyyliin kaikki on isompaa ja suurempaa... Säätila voi näemmä ihan sujuvasti vaihtua edellisviikon lumisista tunnelmista seuraavan viikon aurinkoisiin hellepäiviin. Tai sitten - kuten tänään - Esteri on ottanut kaikki kaverinsakin pissimään meidän niskaan. Ukkostaa ihan yhtenään ja vettä tulee niin että kaikkialla tulvii.





























Kevään merkkejä on ollut kaikkialla; metsäkukat ja puut ovat alkaneet kukkia ja nopeimmat yksilöt ovat kasvattaneet hiirenkorvansa jo lähes täysikasvuisiksi lehdiksi. Ensimmäiset kärpäset pöristelevät kömpelösti. Linnuilla, oravilla ja muilla metsän elikoilla tuntuu olevan kevättä rinnassa kun viihtyvät enemmän päällekkäin kuin vierekkäin.

Ihmisetkin tuntuvat heränneen talvihorroksesta, sillä nyt on enemmänkin sääntö kuin poikkeus että viikonloppuisin pihojen puutarhat kansoittuvat kukkapenkeissä pyllistelevistä ihmisistä. Lenkki- ja ulkoilupoluillekin on ampaissut useampikin säistä nauttija ja kesäksi rantakuntoon pyrkivä.

Elikoiden karvanlähtö on luku sinänsä. Toisen katin sulkasato on jo siinä mittakaavassa että kohta joutuu jo sormella tökkimään karvakasaa todetakseen että onko siinä kissa itse vaiko siitä irtaantunut osa karvapehkoa. Hevosen talviturkista erkanemista on ollut havaittavissa jo viikkoja. Kaikkien maailman yhtälöiden mukaan sen karvamäärän perusteella mitä siitä on jo irronnut, hevosen pitäisi paraikaa olla kalju tai jopa miinuksen puolella - mutta mitä vielä: joka kerta kun sualla hipaseekin niin ilman täyttää pilvellinen pirullisen sähköisiä valkoisia karvoja. Tallilta poistuessani voisinkin suoraan mennä johonkin lasten kauhukekkereille esittämään lumimiestä valkoisessa päästä varpaisiin karvapuvussani. Auton sisustakin tykkää kun saa tallilta palatessani hieman pehmeitä elementtejä ankean karuun sisustukseensa (mies vaan ei ole ymmärtänyt vielä tätä pointtia...) - thank god nahkaverhoiluista, kangasverhoilustahan voisimme nyppiä karvoja irti vielä joulukuussa...

Varmin kevään merkki lienee kuitenkin Spring Break eli kevätlomaviikko, jota täällä paraikaa vietetään. Tuntuu että paikat ovat täynnä porukkaa kun kerrankin on aikaa käydä perheen kesken siellä sun täällä. Lomakohteet ovat pullollaan lomailevia perheitä sekä opinnoista irtiottoa ottavia opiskelijoita. Spring Break -perinteisiin etenkin noissa rantalomakohteissa kuuluu kuulemma myös tissien vilauttelu. Ihan tuosta noin vaan tai vaikkapa drinkkiä vastaan. Lähinnä tämä tietysti koskee hehkeiden opiskelijatyttösten rintavarustuksen paljastelua, tuskinpa keski-ikää lähentelevän perheenäidin riippakannut jaksavat
ketään muuta kuin kauhistuttaa. Että sellaista kevättraditiota täällä.


Ei kommentteja: