sunnuntai 23. syyskuuta 2007

Prost!

Mitä mitä ihmettä, saksaa täällä englannin keskellä?! Genau! Oktoberfest se nimittäin on sen verran loistokas saksalainen keksintö, että sitä on ihan hyvä levittää maailmallekin. Me oltiin Mervin ja Teemun kanssa lauantaina istumassa porukalla iltaa Addisonissa, joka on sellainen kovin ravintola- ja menomestapainotteinen pieni paikkakunta noin vartin päässä meidän kotoa, sillä siellä vietettiin viikonlopun yli Oktoberfestia. Sehän siis tarkoitti ennen kaikkea saksalaista olutta, sauerkrautia, bratwurstia, pretzeleitä ja strudeleita, mutta mukaan mahtui niin saksalaista (enemmän ja vähemmän...) perinnemusiikkia, tanssia, jodlausta kuin yleistä karnevaalihumpetta myyntikojuineen ja huvipuistolaitteineen.

Pojat nauttivat "kunnon" oluista ja vieläpä kunnon kolpakoista tarjoiltuina, meille naisille nuo oluen ilot eivät ehkä ihan täysimääräisinä auenneet, mutta tunnelma oli kyllä katossa muutenkin. Ilta oli mitä ihanin, sillä hyvän ruoan (no se sauerkraut ei ehkä kuulu tuohon kastiin) ja juoman ohella fiilistä kohotti aivan ihana, lämmin ja leppoisa syysilta. Täällä on vieläkin päivisin sen verran lämpsää, että melkeinpä juuri illan pimennettyä alkaa se paras aika vuorokaudesta.


Porukkaa oli kuin pipoa ja fiilis oli katossa: jengiä oli high schoolilaisista eläkeläisiin (itse asiassa musiikin tuoksinasta näytti olevan nauttimassa (!??) vaunuissa olevia vauvojakin...) ja kansallisuudetkin olivat aika kirjavasti edustettuna - kojuilla kuulin mm. parin naisen heittävän venäjää ja eräs herra piti polleana Absolut svensk -tekstistä ruotsinlippupaitaa päällä.


Mervipä oli fiksuna äkännyt ottaa kameran mukaan, joten seuraa pieni fiilistelykollaasi:










Karnevaalitunnelmaa! --- Jee, olutta ja pretzeleitä vaikuttaisi riittävän!








Tästä ilmeestä päätellen olut on hyvää ja sitä on riittävästi.







It's fun to stay at the Y M C A... (Se siitä saksalaisesta perinnemusiikista...)







Partyanimaaliporukka! Huomatkaa Mervin kaulassa hehkeä mitali, jonka Teemu voitti naulanhakkauskilpailussa...

Kuvat (c) Mervi K. ja joku viaton ohikulkija.


Iltahan oli vasta nuori kun festaria ruvettiin sulkemaan puoliltaöin, joten päädyimme vielä jatkoille meidän kotipartsille pariksi tunniksi nauttimaan hyvästä seurasta ja upeasta illasta. Jossain siinä yön tunteina tuli sovittua tennismatsikin sunnuntaiaamuksi, mutta siitä tuli kyllä luisteltua, sillä totesimme jälleen kerran että vanha ei kyllä jaksa, sillä sunnuntaiaamu lähti sen verran verkkaisesti käyntiin vaikka etenkään me naiset emme tuopposia kovasti kumonneet.

Sunnuntai meni siis varsin arkisissa askareissa: Jakke kävi kaupassa ja pesemässä auton, mä taas kävin ratsastamassa ja pesemässä hevosen ;). Menopelien puunauspäivä siis!

Jakke bongasi ilokseni päivän Hesarinkin ostarilta, jee! Paikallinen "Hesari" on siis The Dallas Morning News, joka kertoo kansalliset uutiset ja vähän kansainvälisiäkin, mutta jossain määrin DFW-alueen vinkkelistä. Sunnuntain numero on paras, sillä se on sellainen valtava mötikkä, jossa on osioita lähes A:sta Ö:hön, valtava mainospumaskaliite, viihdeliite (vähän kuin joku NYT-liite) ja viikon TV-liite. Kyseistä lehteä saisi meidän asuntoyhtiön postikeskuksesta newspaper standiltä maksua vastaan, JOS saisi. Etenkin sunnuntain lehti on nimittäin sen verran suosittu että tämän ison alueen jengi imuroi telineen tyhjäksi aika rivakasti ja jostain syystä ei tahdo ihan kasilta sunnuntaiaamuisin ehtiä tuonne ständille omaa lehteään varaamaan... Olemme tosin justiin pistäneet tilauksen vetämään ko. lehden viikonloppunumeroista (pe-su), joten kohta lehti alkaa taas ilmestyä miellyttävästi ihan tuohon kotirappusille :).

Illan kohokohta oli se, että syksyn sarjat alkavat nyt käynnistyä ja tänään oli Despisten (Desperate Housewives) ja Brothers & Sistersin uusien kausien (4. ja 2.) korkkaus. Pettymys oli tosin suuri, kun molemmista esitettiinkin vaan eräänlaiset edellisten kausien koostejaksot ja uudet kaudet starttaavat siis aikuisten oikeasti vasta viikon päästä, pah! Despiksethän pyörii Suomessakin, jossa alkoi siis 3. kausi. Sen verran voin vinkata, että se on hyvä, eli stay tuned :D! Brothers & Sisters on puolestaan vasta yhden kauden pyörinyt, eikä ilmeisesti ainakaan vielä olen Suomen tarjonnassa, mutta varmaankin tulee, sillä se on saavuttanut täällä aika vankan suosion. Sarjaan on koottu vaikka kuinka monen sarjan henkilöitä, pääosissa mm. Sally Field, Calista Flockhart (Ally McBeal), Rob Lowe (mm. West Wing, ahhhhh ne siniset silmät...), Rachel Griffiths (Mullan alla), Emily VanCamp (Everwood) jne.jne. Sarja kertoo Walkerien perheestä, joka koostuu äidistä ja aikuisista lapsista (jotka eivät siis toki enää asu kotona) ja jossa tapahtuu jos jotakin - yksi pojista on homo, yksi huumeongelmainen Afganistanissa sotinut, yksi lapsensaantiongelmainen, toinen tytöistä seukkaa senaattorin kanssa ja toinen yrittää pitää kasassa rakoilevaa avioliittoa. On siis niin ihmissuhdedraamaa, romantiikkaa kuin vähän hauskaa sanailuakin sekä tilannekomiikkaa. Jossain määrin ehkä silleen majoristi upgreidattu versio Everwoodista. Mä koukutuin kyllä kertalaakista ja koko ykköskausi on nyt katsottu. [Lisäys 24.9.: Suomen uutistoimisto Niina osasikin tiedottaa että ko. sarja alkaa juuri tällä viikolla Maikkarilla nimellä Perhesiteet eli jos em. kuvaus kiinnostaa, niin hiphop tiistaina klo 20 töllön ääreen!]

Kamerani tekee pienihetkisiä henkiinheräämisiä ja olen viimein saanut pari kuvaa kämpästä, joten toivottavasti lähipäivinä on oikeasti viimeinkin tulossa uusia kuvia ihmeteltäväksi...!


Ei kommentteja: