keskiviikko 24. joulukuuta 2008

Tip tap tip tap tipe tipe...

Ahhhh, meillä on ollut ihana, rauhallinen, tunnelmallinen, herkullinen, lahjaisa ja ruokaisa jouluaatto. Aamu käynnisteltiin hiiiitaasti palloilemalla yöpuvuissa puolille päivin keitellen riisipuuroa, jota sittemmin nautiskeltiin luumusopan kera.

Aurinkoista päivää vietimme ihanassa säässä ulkoillen pitkään ja hartaasti; tulipa kerrankin lenkitettyä koiraa oikein urakalla samalla kun kävimme viemässä Isolle Harmaalle joulutervehdyksen porkkanoiden, jouluomenoiden ja näkkileipien muodossa.

Illansuussa nautittiin tietysti perinteinen ja kovasti kotoisan makuinen jouluateria. Ateriointi jatkui pitkälle iltaan kun napostelimme leffan ääressä hieman jälkkäriä ja joulutorttuja ja pipareita ja suklaita ja ja ja...



















Pakettejakin tietysti auottiin; kilttejä olimme näemmä olleet koko konkkaronkka, sillä jokaiselle oli pukilla paketti kontissaan eikä kenenkään tarvinnut kääriä auki puskallista vitsoja. Perheen karvalapset ovatkin nyt sitten temunneet pitkin iltaa uusien - ja ah niin äänekkäiden - lelujensa kanssa...

Suureksi mielipahaksemme YLE:n joulurauhan julistus ei tänä vuonna näykään netin kautta, sillä siihen oli laitettu typerä maarajoitus. Sen sijaan kesken illan kajahti telkkarista yhtäkkiä iloinen tip tap tip tap tipe tipe tip tap, joka pysäytti kyllä perheen toimet siihen paikkaan. WHAT?!?! Miltä kanavalta tulee jotain suomalaista joululaulantaa?!?!? No oikeesti tuli ja vieläpä pariinkin kertaan, sillä kyseessä sattui olemaan joku dokkari joulukuusen asemasta eri kulttuureissa. Interesting!

Ja vaikka kello lähenteleekin hiljalleen puoltayötä, mulla on vielä sellainen tunne, että kohta jääkaapin saranat nitisee kun jatkamme vielä yösyöpöttelyä... Mutta joulunahan se on luvallista, eikös vaan?!

'Tis the season to grow belly...eikä ku be jolly.. Enjoy ;)!


Ei kommentteja: