torstai 11. helmikuuta 2010

Snow Day!

Tänä aamuna ei useammassakaan täkäläisessä perheessä tarvinnut lapsia raastaa sängystä ylös. Päinvastoin, vikkelimmät kirmasivat pihamaalle saakka yöpaidoissaan. Ensimmäinen suusta karannut lauseenpätkä ei suinkaan ollut "Hyvää huomenta!" vaan "Eihän tänään ole koulua?!".


Kyllä vaan, maailman kirjat ovat sekaisin tai luontoäiti nyt ainakin, sillä Teksasissa on tupruttanut lunta oikein olan takaa. Niskaamme ryöpytettiin valkoista jalkorättiä siihen malliin, että päivä kirjautui historiaan Teksasin lumisimpana.


Joillakuilla koululaisilla kävi tuuri kun koulupiiri julisti olevan Snow Day, jolloin siis koulu on kiinni. Osa kuitenkin joutui vastahakoisesti sinne kärvistelemään, mutta jotkut koulupiirit sentään ilahduttivat Early releasella eli koulupäivä päättyi tavanomaista aiemmin (puoliltapäivin). Huomisen säästä lupaillaan vielä heikompaa, joten useimmat koulupiirit ovat jo julistaneet huomisen vapaapäiväksi. Mahtaisi Suomessa olla lyhyt kouluvuosi jos jokainen lumipäivä olisi vapaata :D.


Okei, annettakoon täkäläisille vähän armoa: kun maassa on 15-20 cm lunta, aurauskalustoa ei ole olemassakaan ja lumikeleillä ajelemaan tottumattomat sutivat risteyksissä ja spinnaavat niljanteisilla sillanpientareilla kesärenkaineen, on lienee turvallisinta että kaikki pysyvät ihan vaan kotinurkilla. Toimistokäytävät humisivat tyhjyyttään ja pistipä jokunen ostarikin ovensa poikkeuksellisen aikaisin säppiin.


Olipa ihana näky kun lapset riemusta hihkuen ja posket punottaen väsäsivät lumiukkoja joka toisessa pihassa - täällä kun ei talvisaikaan näy ulkona juuri ketään muita kuin hulluja suomalaisia tai hajanaisia koiranpissattajia... Muut odottelevat suotuisia ulkoilusäitä pitkälle kevääseen kunnes aurinko taas paistaa ja linnut laulaa. Nyt oli isät ja äiditkin saatu pihalle lumiukon kimppuun ja kamera kourassa ottamaan todistusaineistoa yhdenlaisesta ihmeestä.

Upeeta mahtavaa!


1 kommentti:

Välitilassa kirjoitti...

Kiva kun saitte lunta sinnekin. Täällä kotomaassa lunta tupruttelee lähes joka päivä, vois jo kohta loppua... Vaikka hienot on ilmat olleet kyllä tänäänkin kun aurinkokin uskalsi esille :)