perjantai 12. helmikuuta 2010

Överiks män

Teksasin mittakaavassa pienihän ei suinkaan riitä vaan kun jotakin tehdään niin tehdään sitten ISOsti. Niinpä sitä luntakin alettiin paiskomaan sen verran reippaasti, että jossakin rysähti autokatos autojen päälle, venesatamassa satamakatos, oksat ja puut katkeilivat painavan, märän lumen alla ja sähköthän siinä rytinässä meni. Useammalla taholla niitä odotellaan edelleenkin, meillä ne olivat poissa vain reilut neljä tuntia aamuyöllä.

Jo se tuntui luissa ja ytimissä, sillä nämä täkäläiset harvat ladot eivät todellakaan ole mitään talvisään kestäviä, vaan huusholli viilenee varsin vilakaksi alta aikayksikön kun lämmitin ei pöhötäkään yhtenään. Mukavan mausteen toi se, että osin sähkökäyttöisissä palohälyttimissä alkoi tietenkin paristot uuvahtaa sen sileän tien ja taas keikuttiin aamuyön tunteina katon rajassa ensin toimistossa, sitten yläkerran aulassa... Ja poika vaan veteli zetaa vaikka viheliäinen piippaus kesti hyvän tovin ennen kuin saimme tikkaat retuutettua autotallista ja varaparistot kaiveltua!


Mies päätti kerrankin olla olematta se ainoa sissi, joka orpona haahuilee toimiston tyhjillä käytävillä kun on oikein virallisesti "Inclement weather" -päivä ja teki siten töitä himassa. Mä puolestani urheana kaivelin auton hangen sisästä ja huristelin asioilla pitkin pitäjää, kun pojan hoito oli hanskassa. Olipa kerrankin väljää motareilla! Motarin tiedotetaulut kyllä anelivat ajelemaan turvallisesti koska jäätä saattaa vielä olla siellä täällä - enemmän kylläkin häiritsi lasiin lentävä kökköloska.


Kotikadulle kurvatessa hymy pyrki kyllä väkisin naamalle, sillä onhan se nyt aika herttainen näky kun lähes jokaisessa pihassa jököttää pullea lumiukko lakki vinossa ja porkkananenä tanassa. Hyvinpä se näemmä teksasilaisiltakin (tai jos meidän kadun kansallisuuteen on katsominen niin intialaisiltakin) luonnistuu tuo lumen muotoilu!

Lunta tuli virallisen tiedotteen mukaan 12.5" (reilut 30 cm) vuorokaudessa, minkä ansiosta päivä piirtyi historiaan Teksasin lumisimpana ja tämä koko talvi Teksasin toisiksi lumisimpana. Tätä ihmettä ollaankin sitten hehkutettu uutisissa koko vuorokausi, joten överiksi meinaa mennä silläkin linjalla. Haloo, tämän maan pohjoisosissa räväyttää helposti kertalaakista pari-kolmekin jalkaa vuorokaudessa, joten kun tuollaisen hetkessä humahtaneen yli puolen metrin hangen kanssa painiskelee niin joku pieni pyrytys Teksasissa on aika helppoa huttua.


Ei kommentteja: