tiistai 4. marraskuuta 2008

Supertiistai

No ni. Nyt se on sit täällä. Supertiistai. Jengi on laukannut uurnilla toivon mukaan ahkerasti ja vielä jos oikein saa toivoa niin toivottavasti ovat valinneet viisaasti. Olisi se niin kivaa saada tällekin valtiolle sellaista johtoa, jolle ei vain naureskella maailmanlaajuisesti. Tässä vaiheessa iltaa näyttää vielä hyvältä, Obama on johdossa, mutta nyt ei auta nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Jäämme jännityksellä odottamaan kuin käy.

[Update klo 23.15]

Ihan juhlaa! Katsoin juuri livelähetystä Chicagon Grant Parkista, jossa Barack Obama piti puheen. Hän oli jonkin verran aiemmin saanut jo onnittelupuhelun kilpakumppaniltaan John McCainilta. Tänä iltana tehtiin siis historiaa: Amerikassa valittiin ensimmäistä kertaa musta presidentti. (Historiaa oltaisiin tosin tehty kävi kuin vaan, sillä McCainin myötä olisi tullut ensimmäinen naisvarapresidentti...)

Teksasilaisista monet olivat maansa myyneitä, sillä tämä osavaltio on tunnetusti hieman punaniskaista ja vanhoillista väkeä pullollaan. En vois vähempää välittää, musta tuntuu että tällä valinnalla tulee olemaan positiivisia maailmanlaajuisia vaikutuksia!

Kammottaa sanoa ääneen, mutta suoraan sanoen toivon kovasti, että Obama pysyy hengissä virkakautensa ajan ja mieluusti pidempäänkin. Tähän maahan mahtuu vielä sellainen saavillinen jengiä, joita tämä valinta kuohauttaa enemmän kuin mikään vaalitaistelu aiemmin. Toivottavasti tämä on vaan mun villiä mielikuvitusta eikä kohta taivastella jotain oikeata conspiracy theoryä...


Ei kommentteja: