tiistai 18. marraskuuta 2008

Enough is enough

Kiltti tyttö tekee mitä häneltä pyydetään, vaaditaan ja odotetaan. Kiltti tyttö ei sano ei, joten töitä tuppaa niskaan enemmän kuin riittävästi ihan joka taholta. Niinsanotut vapaaehtoistyötkin tuntuvat suorastaan sikiävän keskenään ja muuttuvan vapaaehtoispainajaisiksi. Kiltti tyttö ei sano ei, vaikka mieli tekisi.

Kiltin tytön ryhmätyöprojektit muuttuvat harvinaisen helposti kiltin tytön yksinäisprojekteiksi. Sitä paitsi hänhän on niin taitava, osaava, aktiivinen ja ihana, että ihan mielikseen hoitaa kaikkien muittenkin hommat! Sitä paitsi hänhän on suorastaan ammattilainen niin tässä kuin tuossakin lajissa! Hän järjestää, hoitaa, hommaa ja häärää vaikka ei oikeasti enää yhtään jaksaisi. Saati huvittaisi. Mutta ellei kiltti tyttö hoida hommaa kotiin, ei hoida kukaan muukaan.

Kiltti tyttö jakaa aikaa ratsureimalle, ulkoiluttaa koiraa ja paijaa ja leikittää kissaa. Kiltti tyttö tuntee suurta ahdistusta ja riittämättömyyttä kun aikaa ei riitä tasapuolisesti kaikille. Kiltin tytön kaveritkin haluavat osansa, eikä heillekään riitä tarpeeksi aikaa ja voimavaroja juuri silloin kun pitäisi.

Kunnes eräänä päivänä kiltti tyttö sanoo että pitäkää tunkkinne! Ei kiinnosta pätkääkään! Minä hyppään autoon ja lähden lomalle nyt. Menen maailmalle muistuttamaan itseäni elämän suuruuksista ja pienuuksista. Ja kerrankin ihailemaan miten oma napa on se ihan ihanin napa - kiltillä tytölläkin. Se on soronnoo!!


Ei kommentteja: