sunnuntai 14. lokakuuta 2007

Howdy y'all says BigTex!

Dallas Fair Groundin vakiohemmo ja State Fairin maskotti on jo 55-vuotias iso ja möreällä äänellä puhuva Big Tex.


Joka vuosi syksyllä vietetään Dallasin Fair Parkissa State Fair of Texasia. Kyseinen häppeninki on koko perheen tapahtuma, jossa löytyy ohjelmaa ja mielenkiintoisia näytöksiä pikkunappulasta vaariin. "Osavaltiomessuja" vietetään neljän viikon ajan syys-lokakuun taitteessa ja valtavalta messualueelta löytyy mm. huvipuisto, autoshow'ta, rodeota, pelejä, shoppailualueita, kaikenlaista evästä, eläinnäytöksiä, museoita jne. jne. Pitihän tämä vuosittainen ihme siis meidänkin käydä ratsaamassa.

Suurin syy juuri lauantain 13.10. valintaan oli Billy Ray Cyrusin konsertti. Oli ihan pakko päästä verestämään muistoja; kyseistä jannua tuli kuunneltua kasetilta joskus 1980-90-luvun taitteessa :) ! Oi niitä aikoja...oli Achy Breaky Heart, She's Not Cryin' Anymore, Some Gave All, Could've Been Me... (Kyseinen kasetti on muuten mukanakin, pitäsköhän jälkitunnelmoida ja laittaa se soimaan...) Luulin tuollaisen "messukonsertin" olevan joku max. puolen tunnin läpihuutojuttu, mutta Billy Rayhän pisti tuulemaan ja yleisön lämpimäksi yli 1,5 tunnin kunnon keikalla. Jei!

Muitakin karvaisia otuksia tuli katsastettua: Dodge Arenalla oli bullriding-rodeota. Kyllä on parikymppiset jannut kylmäpäisiä kun uhoaan röhkyvillä sarvipäillä pistivät menemään pitkin pientä areenaa. Eipä nuo kauaa siellä selässä keikkuneet, oli se sen verran vauhdikasta menoa...










Pojat ottavat häriltä kyytiä...

Kävimme myös mm. katsastamassa pig racen, jossa siis possuset juoksivat kilpaa Oreo-keksin (vastaa Dominoa) toiveissa... Hassu skaba, vaikka meidän katsomolohkon nimikkoelikko potbelly pig "Forrest Gump" hipsutteli maaliin viimeisenä villeistä "Run, Forrest, run!" -kannustuksista huolimatta :D.

Messuille kuuluu myös rasvainen ruoka. State Fairin erikoisuuksia ovatkin kaikenlaiset friteeratut (deep fried) erikoisuudet - miten olis esim. deep fried guacamole, deep fried cookie dough (keksitaikinaa) tai deep fried latte (maitokahvia)?! Me valkattiin kaloripommiksi kuitenkin vaan perinteinen corny dog eli vähän niinkuin tikunnokkaan friteerattu hotdog. Niitä täällä popsitaan messuilla vakiotavarana, joten pakkohan se oli testata ja hyvin se kohti ääntä katosi.

Illan kruunasi tietty ajelu Texas Starilla, joka on Pohjois-Amerikan korkein maailmanpyörä (ferris wheel). Huipulla kyllä tuuli ja mahanpohjasta otti kun kori heilui ylhäällä tuulessa, mutta maisemat, Dallasin valot, pilvenpiirtäjien silhuetit taivaanrannassa ja puiston valomeri alla olivat kyllä upeat :).








Oli kyllä mahtava ilta, hyvä keikka ja kaikinpuolin kivaa! Messualueesta tuli käytyä ihan vaan murto-osa, vaikka monta tuntia yömyöhälle asti tuolla seikkailtiin, mutta täytyy sitä jättää jotain tuleville vuosillekin...


Ei kommentteja: