keskiviikko 31. lokakuuta 2007

Happy Halloween!

Tänään on lokakuun viimein päivä eli Halloween. Täällä se on aikamoinen kaupallinen häppeninki: yli kuukautta-paria ennen alkoi postilaatikossa tulla ruuhkaa kaikenlaisista karkki-, halloweenkoriste- ja naamiaispukumainoksista. Tunnollinen kansalainenhan hankkii kodin täydeltä hämähäkkikoristeita, kurpitsalyhtyjä, haamuhahmoja, luurankokoristeita yms. inhaa. Meillä niitä on tasan 0. Katsotaan sitten ensi vuonna jos joku on ehtinyt aivopestä mut tähän hommaan...

Tänä iltana oven takana siellä jos täällä kolkuttelee lauma erilaisiin asuihin sonnustautuneita vekaroita, jotka trick or treataavat. Eli suomeksi sanottuna kerjäävät kostyymeissään ilmaista karkkia jota pitää olla mieluusti enemmän kuin vähemmän. Ikävät karkittomat ihmiset saattavat saada konnuuksia osakseen: vessapaperiin käärityn puun tai auton tai kananmunia lätkittynä ulko-oveen. Me kun asumme tällaisessa taloyhtiössä, ei hommaan tarvinnut mitenkään varustautua jos niin halusi. Kaikki jotka halusivat osallistua puuhaan, laittoivat toimistolta saatavan kurpitsan siitä merkiksi ovenpieleen, jolloin kaikki muut antihallowenistit saivat jäädä rauhaan. Kiitos kaunis.

Jotain hallowenismia piti kuitenkin harrastaa ja sekös oli kivaa :) . Saimme nimittäin kutsun viime lauantaina (joka on kuulemma se aikuisten Halloween-päivä) Halloween-bileisiin. Joskus puoli seitsemän jälkeen kolkuttelimme Flower Moundissa sijaitsevan omakotitalon ovea sujuvasti myöhässä, sillä kyydin jakavan toisen bilettäjäpariskunnan ilta oli alkanut kaikkea muuta kuin smoothisti mm. kissan saatua turvotettua toisen tassunsa vähintäänkin kaksinkertaiseksi (auts!). Partyissä tapasimme useammankin uuden tuttavuuden, mikä on aina mukavaa, sillä tuntuu että aina täällä oppii jokaiselta jotain uutta ja olennaista paikalliseloa helpottavaa.

Lähes kaikki olivat saaneet tungettua itsensä jonkinlaiseen kostyymiin: joko ihan mihin tahansa mielikuvitukselliseen viritelmään tai sitten illan ohjelmanumeroon eli murhamysteeriin liittyvään rooliasuun. Jakke, joka ei osallistunut mysteerin ratkomiseen, oli cowboy ja minä vetäydyin rooliasuuni Ralph Rottingrapeksi, joka oli sellainen italialaissukuinen ellotus. Murhamysteeriä oli ratkomassa kahdeksan henkeä ja suomalaisten englanniksi käymä peli sai ihan uusia ulottuvuuksia senoissa sakoamisista ja mielikuvituksellisista sana- ja lausehirviöistä. Pelaaminen harhautui välillä suurestikin sivupoluille kun jengi oli tippua tuoleiltaan naurultaan. Johtuiko liene hieman herpautuneesta keskittymiskyvystä (ja alkoholilla ei missään nimessä ollut vaikutusta asiaan...), että kukaan pelaajista ei osannut arvata syyllistä, joka paljastui viinitilan iäkkääksi työntekijäksi, Papa Vitoksi. Mun olisi vissiin pitänyt tuntea pisto sydämessäni, sillä Papa Vito teki murhan minun, Ralphin, takia... Auuuts.

Oli kyllä kaikin puolin mukava ilta! Illan "emännät" Tytti ja Sanna olivat virittäneet kunnon halloween-tunnelman ruumiineen päivineen ja tarjolla oli ylettömästi evästä muumiopizzoista kummitus-cupcakeihin. Joskus aamuyön pikkutunteina suuntasimme kotiin todeten että tämän mallista hallowenismia jatketaan kyllä ensi vuonnakin :) !












Ou nou! Tätä se oven edessä oleva keltainen "poliisialue" -muovinauha tiesi! Biljardipöydän allahan makoilee ruumis, Barry Rottingrape! Siispä seurue kasaan ratkomaan murhaa... Kaikilla vaikuttaisi olevan syy murhata Barry ja kuolemakin näyttää kolkuttelevan vielä ovella.















Papa Vitoa naurattaa vielä ennen kuin hänet paljastetaan murhaajaksi
(vas.). Hän ei oooooooo oikea cowboy... (à la J. Karjalainen) (oik.)















Taustalla norkoileva kuolema ilmeisesti kaappasi jo pari biletysporukan jäsentä - loput suoriutuivat vielä tähän yhteispotrettiin. Tässä vaiheessa iltaa mun vaivalla ja tuskalla vääntämä sänkiparta on jo lähes kokonaan kadonnut...

Kuvat (c) Mervi K. ja Tytti L.


Ei kommentteja: