lauantai 9. helmikuuta 2008

Kansainvälinen päivä

Tänään meillä vietettiin melko kansainvälistä päivää. Mies sai jonkun hullun suomalaisen aktivismipuuskan ja läksi intialaisen duunikaverinsa kanssa lätkimään tennistä heti aamutuimaan. Mikäs siinä oli ihanasta teksasilaisesta säästä nauttiessa - tänään oli taas ihan T-paitakeli ja aurinko paistoi upeasti koko päivän :).

Minä puolestani synkronoin heräämiseni niin, että miehen palattua olin valmis lähtemään hänen kanssaan amerikkalaiselle aamiaiselle. Tässä meidän taloyhtiössä on nimittäin kerran kuussa perjantaina Happy Hour sapuska- ja drinksutarjoiluineen mutta myös yhtenä lauantaina Saturday Brunch. Jostakin syystä meillä on aina ollut menoa noina brunssiaamuina, mutta tällä kertaa kävimme viimeinkin katsastamassa tarjonnan. Eikä ollut valittamista: pöydät notkuivat ranskalaisia croissanteja, leikkeleitä, muffinseja, tanskalaisia viinereitä (Danish pastry), muroja, munakokkelia, breakfast burritoja jne. jne. Tuhdin lautasellisen kruunasi vasta paistettu vohveli, slurps!

Moisesta kaloriräjäytyksestä piristyneinä läksimmekin sitten shoppailemaan. Kirjakaupasta löytyi etsimämme kirja The Most Scenic Drives in America, jossa on kivoja reitti- ja nähtävyyssuosituksia eri puolilla maata reissatessa. Mä kun jo innoissani suunnittelen kesälomareissuamme Grand Canyonille ja Las Vegasiin ja Los Angelesiin ja ja ja... (Miespolo yrittää huonolla menestyksellä muistuttaa tämän maan mittasuhteista ja että yhdellä reissulla ei ole aivan välttämätöntä yrittää nähdä koko Luoteis-Jenkkilää...) Pyörimme myös tovin Southlaken ostarilla ja päädyimme lopulta herkkuostoksille Central Marketiin. Miehen teki mieli päivälliseksi italialaistyyppistä herkkulautasta, joten ostoskoppaanhan päätyi vaikka mitä italialaista herkkua kuohuviinistä (Martini&Rossin Asti on aivan tajunnanräjäyttävän hyvää!) ilmakuivattuun kinkkuun, aurinkoikuivattuihin tomaatteihin, marinoituihin oliiveihin jne. jne. Hieman tosin livahdettiin naapurimaan Kreikan puoleen kun mukaan lähti myös sikäläisiä viininlehtikääryleitä.

Miehen jatkaessa ostoslistan läpikäyntiä erinäisissä putiikeissa, kävin minä puolestani liikauttamassa hummani heitä englantilaisen kouluratsastuksen merkeissä. Meillä pitäisi olla paikallisen valmentajan ensimmäinen tunti huomenna, joten vähän piti käydä kokeilemassa miten säädöt ovat kohdallaan. Olivathan ne ihan mallillaan, joten mun tuurilla huomenna just eivät ole...

Nyt tämä kiittää ja kuittaa ja lähtee katsomaan brittiagentin seikkailuja Casino Royale -bondileffassa! (Voi nam, vaikuttaa siltä että pullonpohjalta löytyy kyytipojaksi vielä lasillinen :P.) Lisäkirjaus leffan jälkeen: tulipa vielä tekaistua meksikolaishenkiset mansikkamargaritat leffan "jääkaappitauolla"... Että näin internationaalia meillä ;) !


Ei kommentteja: