tiistai 8. heinäkuuta 2008

Sinisiä miehiä ja sisiliskoja

Ja töitä. Enimmäkseen töitä. Olin nimittäin neljän päivän duunimatkalla Orlandossa, Floridassa sunnuntaiaamun kukonlaulusta myöhäiseen keskiviikkoyöhön 22. - 25.6. Onneksi matkaan mahtui myös sopivasti vapaa-aikaa: shoppailua, sightsailua, superhyviä drinkkejä, sinisiä miehiä ja SeaWorldia. Sekä monenkirjava joukko palmuja (oli pitkää, pätkää, paksua ja laihaa, hapsulehtistä, isolehtistä, viuhkalehtistä, you name it) ja sisiliskoja tai mitälie gekkoja olivatkaan, jotka vilistelivät lähestulkoon varpailla.

Sunnuntaiaamun lento Orlandoon meni kyllä ihan pilkkiessä, sillä edellisilta venähti vähän suunniteltua pidemmälle kun tuttavien yhdistetyissä tupari-juhannusjuhlissa tuli viivyttyä suunniteltua pidempään ja ihan tavanomaiseen tapaani pakkaaminen piti tetsailla loppuun vasta pikkutunneilla. Ihan liian kätevää ja stressitöntä oliskin joskus valmistella reissut sun muut menot ajoissa etukäteen!

Perillä Orlandossa oli kuumaa ja hikistä. Aurinko paistoi ja vaikka lukemat oli ihan tutuissa koti-Teksasin lukemissa, teki kostea trooppinen ilmasto säästä melko tukalan. Siinä vaiheessa ei tosin säitä paljon keretty ihmettelemään kun heti hotellille suuntimisen jälkeen otimme osoitteen Orange County Convention Centeriin, jossa byggasimme ständiä pystyyn ja virittelimme tuotteita esille.

Illalla olimmekin jo aika naatteja koko kolmen suomalaisen (yksi ihan aito ja kaksi teksasilaissävytteistä) ja yhden ranskiksen kopla, mutta silti jo kokoonpanommekin mukaisesti urheasti palloilimme tovin International Drivellä ja ennen kaikkea sen varrella majaa pitävässä outlet-ostoskeskuksessa. Uhkaavasti näytti siltä, ettei mukaan tartu yhtään mitään, mutta viime minuuteilla onnistuin taas jotenkin ostamaan sekä kengät että käsilaukun. (Jos nyt varvastossut ja kesäinen kanvaskassi noihin kategorioihin luetaan...) Evästä kupuun saatiin ihan hotlan kupeessa sijaitsevasta aika mukavasta Fish Bones -ravintolasta, jonka tonnikala oli kyllä erinomaista.

Maanantai- ja tiistaipäivät menivät pitkälti messuilla tonottaessa. Vaikka päivät eivät olleet järin pitkiä, on se silti kumma miten tollainen sisätiloissa tolpillaan tonottaminen ja ihmisille intona esittely uuvuttaa. Kummasti sitä kuitenkin iltaan mennessä taas virkistyi kun kävimme ekana iltana Downtown Disneyssä ja tokana iltana Universal Studiosin Citywalkilla. Molemmat paikat olivat sellaisia megalomaanisia turistirysiä, joissa oli ravintolaa, drinksumestaa ja shoppailupaikkoja joka lähtöön. Safka oli kyllä loistavaa ja drinksut vähintäänkin yhtä hyviä :). Kuubalaisessa ravintolassa kulautin kurkkuun varmaan elämäni parhaimman mojiton, nam!

Tiistai-illan ohjelmanumero oli kyllä ihan huippu: käytiin nimittäin kattomassa Blue Man Groupin show! Onks kukaan kuullut/nähnyt? Siis aivan mainio cocktail pantomiimia, teatteria, tilannekomiikkaa, musiikkia jne. Musiikki olikin koko homman punainen lanka, mainiota rokkia ja loistavaa rumpalointia milloin milläkin ihmevempeleellä. Mä näin BMG:n esiintyvän joskus vuosikausia sitten Jay Leno Showssa ja jo silloin hassujen sinisten miesten pelehtiminen huvitti niin että havittelin joskus näkeväni tyypit livenä. Ja nyt voin viimein sanoa been there, done that! Cool :D !

Keskiviikko olikin sitten ihan omaa lomaa. Yritin järkätä itseni jollekin rämeajelulle sellaisella Airboatilla (you know, sellainen vene jossa on iso propelli perässä, niin kuin CSI Miamin alkuteksteissä), mutta pakko oli todeta ettei sellainen vaan onnistu tähän hätään. Tai olis onnistunut jos olisin joko vuokrannut auton tai maksanut muhkean summan taksista päästäkseni rämereissujen lähtöpaikalle. Pihiys voitti henkisen taistelun. Dang! Jos en sitten päässyt näkemään luonnonvaraisia krokoja niin meninpä sitten tuijottelemaan niitä SeaWorldiin. Sehän on sellainen infernaalisen iso merimaailma, jossa on kaikenlaista vesielikkoa ja huvipuistotyylisiä vesipeuhulaitteita. Päivä oli kaikinpuolin onnistunut ja hauska; esitykset olivat mahtavia eikä taaskaan voi kuin päivitellä miten isot meriotukset voivatkin oppia niin monenlaisia temppuja ja vieläpä tekevät niitä ihan innoissaan show toisensa perään.

Orlando sinällään oli ihan ok mesta, vaikka siitä tulikin nähtyä vain pintaraapaisu. Eniten se uppoaa varmasti perheisiin, jotka kansoittavat Orlandon lukuisia ja lukuisia isoja ja pienempiä huvi- ja vesipuistoja, minigolfeja ja puuhamaita. Itse kaupungin keskustaa ei edes tullut nähtyä, sillä siellä käynyt kollega valitteli vaan ettei siellä ollut kuin tylsiä toimisto- ja virastorakennuksia. Huvipuistot ovat hienoja ja laiteltuja, mutta muutoin Orlando ei mikään vaikuttava ja loistokas paikka ole. Säätkin ovat etenkin kesäaikaan mitä ovat: ihan joka päivä oli aamulla hirveän hiostavan kuuma ja iltapäivällä tuli aina jossain vaiheessa kunnon ukkoskuuroja. SeaWorld-päivänä ranskiskollega oli suorastaan järkyttynyt kun nopeasti noussut ukkonen piti kunnon valoshow'ta ja sellaista räminää, että tuntui kuin se olisi kestänyt puolisen tuntia ihan pään päällä. Itse sitä on jo kaikkeen niin tottunut, ettei muistakaan miltä paikalliset kunnon ukkoset ekaa kertaa tuntui... Melkein jo huvitti kun jokaisesta repivästä paukkeesta ranskis vajosi enemmän ja enemmän pöydän alle :D.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin kiva reissu - parasta tietty että se meni matkojen ja hotlan osalta firman piikkiin :). Muutamia reissukuvia voi käydä vaklaamassa täällä.

Ei kommentteja: