perjantai 13. marraskuuta 2009

Voihan V!

Sepä juuri! V! Muistatteko sen kauhean kammottavan 80-luvun lopun tv-sarjan, jossa ihmiseksi naamioituneet lisko-oliot rantautuivat maahan avaruusaluksillaan? Sarjaa töllötti jokseenkin koko Suomi ja sehän sai aikaan valtavat kansanliikkeet siinä määrin, että ohjelma-aikaa siirrettiin jossain vaiheessa toisaalle ja olipa sarja katkollakin kun se oli kuulemma liian pelottava. Hihhii!

No eikös ko. sarja pyöri taas oikein prime timeen täällä! Ei kylläkään se sama vanha 80-luvun pätkä (jonka tosin vois ihan nostalgiamielessä haluta joskus kattoo... saattais olla aika koomisen kökkö trikkeineen päivineen :D ), vaan päivitetty versio samasta. Mä en todellakaan aikonut alkaa seuraamaan sitä, koska ei jotenkin nuo alienjutskat jaksa hotsittaa, mutta katsos vaan miten tuo tv-boksi pörähtääkin nauhottamaan aina kun ko. sarja töllössä pyörii... Ja heti beben simahdettua alkaa mamma nokottaa telkun ääressä. Anbilibul.

Syyskauden käynnistyttyä alkoi kanavilla pyöriä taas liuta muitakin uutuussarjoja. Mä en jotenkin jaksanut tällä kertaa innostua just mistään, koska aika sarjojen tuijotteluun on tätä nykyä jossain määrin rajallinen. Vakkarisuosikeistani eli Housesta, CSI:stä, Despiksistä ja Brothers&Sistersistä en kyllä luovu! Jossain vaiheessa ens vuoden puolella pörähtää ruutuun myös viimeinen kausi Lostia, joka on tietty ihan must see.

Muita tuijoteltavia ovat tällä hetkellä Private Practice ja Lie to Me. Noista uusista hurahdin kyllä V:n lisäksi toiseen uutuussarjaan, FlashForwardiin. Siinä koko maailman poppoo kokee samaan aikaan reilun kaksi minuuttia kestävän blackoutin (tajuttomuustilan), jonka aikana kukin näkee vähädyksen tulevaisuudestaan puolen vuoden päästä. Ilmiön takana on tietysti visainen salaliitto ja kaikenlaista hihhuliryhmää. Onpahan utopistinen juttu, mutta jotenkin ihan mielenkiintoinen.

Ainiin! Huijasin, just muistin et katonhan mä myös The Good Wifeä. Se on sellanen oikeusdraamasarja ja varmaan noista uusista musta paras ja laadukkain. Luultavasti tosin siitä johtuen, että se on ainoa realistinen juttu ja siinä on vielä kelpo näyttelijätkin - pääosissa ovat Julianna Margulies (mm. muinainen hoitsu Carol Hathaway Tehiksestä) ja namukas Chris Noth (alias Sinkkuelämää-sarjan Mr. Big). Siinä Noth esittää entistä valtionsyyttäjää, joka on joutunut linnaan sekoiltuaan prostituoiden kanssa. Margulies on puolestaan hänen vaimonsa, jonka elämä perheen kahden teini-ikäisen lapsen kera on muuttunut aika radikaalisti ja hän on mm. joutunut menemään uudelleen töihin kun perheen päätienaaja on linnassa. Täällä ainakin tuntuu jatkuvasti putkahtelevan esiin ties millaisia sotkuja noiden poliitikkojen ja muiden esikuvien piirissä, joten aihe on todellakin polttava.

Itse asiassa nyt kun miettii niin tuntuu siltä et mähän tuijotan telkkua suorastaan yhtenään, onhan tossa noita sarjoja parikin paremmalle päivälle ;) . Ei sen puoleen, meidänkin töllössä on toistasataa kanavaa eli töllötettävää ohjelmaa löytyy sitten ihan mistä maailman asiasta vaan, mutta miten sitä onkaan niin jumittunut vaan kolmelle kanavalle; emmä oiken muuta kato kuin Foxia, ABCtä (josta tulee jokseenkin kaikki hittisarjat, mitä Suomessakin esitetään, mm. Despikset, B&S, Greyn anatomia, Private Practice, Lost jne.) tai CBSää. Jos ei oikein jaksa katella töllöö kuin toisella silmällä, niin aina joltain kanavalta tulee jotain komediasarjaa tai sitten turvallinen valinta on Animal Planet (vaikka boikottiin koko kanava pitäis nakata kun lopettivat beben ja koiran suosikkisarjan, mangusteista kertovan Meerkat Manorin) tai HGTV, jonka remppaamisesta ja sisustamisesta kertovat sarjat ovat kyllä mielenkiintoisia, mutta siitä ikäviä, että helposti sen jälkeen sitä alkaa mittailemaan pitkin kämppää ja pläänäämään mitä kaikkea voiskin vähän ehostaa ja laitella ja maalata ja ja ja...


Ei kommentteja: